HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Destek, Hibe ve Teşvik Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
27 Şubat 2019, Çarşamba
Destek, Hibe ve Teşvik Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Uşak Valiliği Başkanlığında, 2019 yılı destek, hibe ve teşvikler ile ilgili bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.

Uşak Organize ve Sanayi Bölgesi’nde (UOSB) gerçekleşen ilk toplantıya Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcıları Sait Topoğlu ve Ömer Kalaylı, İl Jandarma Komutanı J.Albay Yalçın Baysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, ilgili kurum amirleri, OSB Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile iş adamları katıldı.

İlk Kez Uşak TeknoFest Düzenlenecek

Toplantıda Uşak Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Savaş, uzmanlaşmış tasarım ve mühendislik hizmetlerinin önemine dikkat çekti. Deri, Tekstil ve Seramik alanlarında pilot üniversite olan Uşak Üniversitesi’nin bu alanların ortak noktası olan “Tasarım” konusunda ihtisaslaştığını ve Türkiye’de bir ilk olan tasarım merkezini kurduğunu hatırlatan Rektör Savaş, “Uşak Üniversitesi tasarım alanında öne çıkan bir üniversite olacak. Tasarım merkezimizi kurduk. Güzel Sanatlar Fakültemizi büyütmeye çalışıyoruz. Valiliğimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim. Üniversitemize tahsis edilen Tekeşoğlu Hacı Abdülkadir Konağı’nda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu tasarım ve prototip ürünleri yapacağız. 26 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında ilk kez “Uşak Tasarım ve Teknoloji Festivali” düzenleyeceğiz. Deri, Tekstil ve Seramik alanlarında başarılı kişileri ve teknoloji alanında öne çıkan firmaları ağırlayacağız. İlimizde üretilen sanayi ve teknoloji ürünlerini sergileyeceğiz. Üniversitemiz akademisyenlerinin ve öğrencilerinin projelerini tanıtacağı etkinlikler, defileler, tasarım ve teknoloji ile ilgili konferanslar yapacağız. Etkinlikte sergiler ve defileler olacak.“BulUşak” proje finali ve “Fikrim Geldi” proje sergisi ayrıca AR-GE ve proje pazarı etkinliklerini gerçekleştireceğiz. Festival kapsamında, üniversitelerin tanıtımının yapılacağı “Tanıtım Günleri”, üniversitemizin mezuniyet törenleri ve uluslararası partner üniversitelerin rektörlerinin ağırlanacağı “International StaffWeek” programı da yer alacak. Sizleri festivalimizde görmekten mutluluk duyacağız.”dedi.

“Uşak Sanayileşmede Öncü İllerimizden”

Vali Kocabıyık, katma değeri yüksek olan ürünlerin üretilmesi için devletin tüm imkanları seferber ettiğini söyledi. Uşak'ın Cumhuriyet’in ilk yıllarında itibaren sanayileşme faaliyetlerinde Anadolu’da önemli atılımların yapıldığı sayılı illerden biri olduğuna dikkat çeken Kocabıyık, önemli sanayi tesislerinin kurulmasında öncülük yaparak ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı.

Konuşmaların ardından ilgili kurum amirleri, Uşak’ta sanayi sektöründe 2018 yılında verilen ve 2019 yılı programında yer alan destekler hakkında sunum gerçekleştirdi.