HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Somali Ankara Büyükelçiliğinden Uşak Üniversitesi’ne Ziyaret
15 Şubat 2019, Cuma
Somali Ankara Büyükelçiliğinden Uşak Üniversitesi’ne Ziyaret

Somali Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Abdülaziz Hassan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı ziyaret ederek, öğrenim gören Somalili öğrencilerle bir araya geldi.

“En Üst Seviyede Eğitim Veriyoruz”

Rektör Savaş, Ataşe Hassan’ı üniversitede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Uşak Üniversitesi’nde öğrenim gören Afrikalı öğrenciler arasında Somalili öğrencilerin ilk sırada yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Savaş, “70 Somalili öğrencimiz var. Üniversitemizdeki toplam uluslararası öğrenci sıralamasında altıncı sıradalar. Türk kültüründen gelen düsturla, misafirlerimiz dediğimiz öğrencilerimizi, en donanımlı ve yeterli bilgi seviyesine ulaşmış bireyler olarak eğitmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Türkiye, Ülkemizin En Büyük Destekçisi”

Türkiye üniversitelerinde öğrenim gören Somalili öğrenciler ile zaman zaman bir araya geldiklerini ifade eden Ataşe Hassan, Türkiye’nin, ülkelerinin en büyük destekçisi olduğuna dikkat çekti. Ziyarette, Uşak’ta eğitim gören Somalili öğrencilerin durumu ve işbirlikleri hakkında istişarede bulunuldu.

Makam ziyaretinin ardından Somalili öğrencilerle bir araya gelen Ataşe Abdülaziz Hassan ve Rektör Savaş, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, öğrencilerin sorularını cevapladı. Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru, Genel Sekreter V. İbrahim Çalış ve Uşak Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ofisi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Raşit Çolak yer aldı.