HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Eğitim Kurumlarında “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam” Duyarlılığı Artırılıyor
13 Şubat 2019, Çarşamba
Eğitim Kurumlarında “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam” Duyarlılığı Artırılıyor

Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü” kapsamında hayata geçirilen, “Beslenme Dostu Okullar” ve “Beyaz Bayrak” projeleri sertifika töreni Uşak’ta gerçekleştirildi. 

Eğitim kurumlarında, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması amacıyla gerçekleştirilen projelerde sertifikasyon hakkı kazanan okullara sertifikaları verildi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika törenine Vali Funda Kocabıyık, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Vali Funda Kocabıyık konuşmasında, 2018 yılında Uşak genelinde otuz dokuz okulun Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını belirterek, “Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında ise yüz on dört okulun bu unvana sahip olduğunu söyledi.

Törende proje kapsamında ödüllendirilen okullara sertifikaları takdim edildi.