HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / "Uyum Buluşmaları 7" Uşak'ta Gerçekleşti
4 Şubat 2019, Pazartesi
"Uyum Buluşmaları 7" Uşak'ta Gerçekleşti

Antalya’da başlayan, Alanya, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Bursa ile devam eden yabancıların hak ve yükümlülükleri hakkında bilgilerin aktarıldığı, "Uyum Buluşmaları" toplantılarının yedincisi Uşak'ta yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde, Uşak Valiliği, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Uşak İl Müdürlüğünce düzenlenen programa, Vali Funda Kocabıyık, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve protokol üyeleri katıldı. 

Uyum Süreci Destekleniyor

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Göç İdaresi Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Kadıoğlu etkinliği düzenlemekteki amaçlarının, ülkede bulunan göçmenler, uluslararası koruma statüsü sahipleri, geçici koruma altındakiler ile mevcut durumun gözlemlenmesi ve ayrıca Türk toplumunun çeşitli kesimleriyle bir araya gelinerek, Türkiye'deki uyum sürecinin desteklenmesi çalışılmalarının olduğunu kaydetti.

“Misafirlerimiz Olarak Kabul Ediyoruz”

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ok konuşmasında, Türkiye'de 190 ülkeden gelen 4,7 milyon insan olduğuna işaret ederek, "Bizim için her göç bir insandır ve her göç içinde bir hikaye barındırır. Biz göçmenleri aramızdaki yabancılar değil, misafirlerimiz olarak kabul ediyoruz. Göçü bir fırsat olarak görüp akılla, mantıkla ve bilimle sahili selamete ulaştıracağımıza emin olabilirsiniz. İçişleri Bakanlığının Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı, istihbarat birimleri ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 7/24 esasına göre çalışıyor.  Devletimizin diğer bütün paydaş kurumlarıyla birlikte bu işi sizin hizmetinize sunmakta azimliyiz, kararlıyız." dedi. 

Kocabıyık, “Ülkemiz, Göçmenler İçin Güvenli Bir Liman”

Komşu ülkelerdeki siyasi istikrarsızlığın Türkiye'ye göçü daha çok teşvik ettiğini ifade eden Vali Kocabıyık, "Ülkemiz, Suriye, İran, Irak, Afganistan göçmenleri için güvenli bir liman, Ahıska ve Balkan Türkleri için anavatan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Afrikalı öğrenciler için bir eğitim yuvası, Rusya, Ukrayna ve Gürcistan uyruklu göçmenler için bir iş kapısıdır. Bu bağlamda ülkemizi yakından ilgilendiren göç, ilimiz Uşak’ı da etkilemektedir.”dedi.

Vali Kocabıyık'ın konuşmasının ardından toplantı, sunumların gerçekleştirilmesi ve soruların cevaplanmasıyla sona erdi.