Ana Sayfa / Haberler / Karadağ Türkleri: Türk Dilinin Adriyatik’teki Ucu
31 Aralık 2018, Pazartesi
Karadağ Türkleri: Türk Dilinin Adriyatik’teki Ucu

Balkan Ülkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ve Fen-Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde, “Karadağ Türkleri: Türk Dilinin Adriyatik’teki Ucu” adlı konferans gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapılan konferansa Balkan Ülkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Alpay İğci konuşmacı olarak katıldı.

Çağdaş Dönemde Karadağ Türkleri

Son dönem çalışmalarının büyük bölümünü Karadağ üzerine yoğunlaştıran Dr. Öğr. Üyesi İğci yaptığı sunumda, Karadağ’daki saha tecrübelerini akademisyenlere ve öğrencilere aktardı. Karadağ Türklerinin bugününü anlamak için tarihe dair notlar paylaşan Dr. İğci çağdaş dönemde Karadağ Türkleri ve Karadağ Türk ağzı konularında bilgi verdi. Kendi arşivinden oluşturulan fotoğraf gösteriminin ardından, soru-cevap ile konferans sona erdi.