HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Finans Sektöründe İstihdam Olanakları
27 Aralık 2018, Perşembe
Finans Sektöründe İstihdam Olanakları

Uşak Üniversitesi Genç Ekonomistler Topluğu tarafından, ‘’İstanbul’un Finans Merkezi Olması ve Finans Sektöründe İstihdam Olanakları’’ adlı konferans gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan konferansa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yılmaz Bayar ile Dr. Öğr. Üyesi İnci Aksu Kargın, Genç Ekonomistler Topluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Şahin Çetinkaya, konuşmacı Stratejist Yeliz Karabulut, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İstanbul Finans Sektörünün Kalbi

Karabulut yaptığı sunumda finans sektöründeki iş olanakları hakkında bilgi vererek, İstanbul’un ve Türkiye’nin finans sektöründeki yeri ve önemini anlattı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Karabulut “Finans alnında bu kadar fazla alan varken sizin ne yapacağınızda önemli. İlerde bir şeyler başarmak istiyorsanız boş zaman geçirmemelisiniz. Şu an dördüncü sınıfta öğrenim gören gençlerimizin, bu sektörde bir yerden başlamaları gerekmektedir. Size vereceğim en iyi tavsiye, SPK sınavlarına hazırlanmanız olacaktır. Her yıl düzenlenen bu sınava girmeniz durumunda sektörde aranan bir eleman olabilirsiniz. Günümüzde bu sınav, finans sektöründe çalışmak isteyen gençler için önemli bir basamak. Ama şu da var ki bu sınava girerken 3. düzeyden girmeniz gerekiyor. Çünkü 3. düzey eğitim yılınıza uygun olandır.’’ dedi.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Yeliz Karabulut’a üniversite adına plaket verdi.