Ana Sayfa / Haberler / Doğu Türkistan Kan Ağlıyor
26 Aralık 2018, Çarşamba
Doğu Türkistan Kan Ağlıyor

Uşak Üniversitesi Yesevi ve Düşünce Topluluğu tarafından “Doğu Türkistan Kan Ağlıyor” adlı konferans düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, konuşmacı Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Biz Ay ve Yıldızla Varız

Seyit Tümtürk yaptığı konuşmada Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’ıniçinde bulunduğu durumu aktararak, “Doğu Türkistan kan ağlıyor ve tüm dünya buna sessiz kalıyor. Çin hükümetinin yaptığı zulüme göz yumulamaz. Kardeşlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız orda işkence görüyor, katlediliyor ve istemeyecekleri kötülüklere maruz kalıyorlar. Çin hükümeti yıllardır bizleri asimile etmeye çalışıyor, yakamıza ay yıldızlı amblem taktığımız taktirde terörist, bölücü vatan haini ilan edip, işkenceler uyguluyorlar ama yaptıkları hiç bir zulüm bizi kanımızdan, bayrağımızdan, vatanımızdan edemez. Bu konuda diğer Türk devletlerinden de yardım istiyoruz. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Ömer Karahan, Seyit Tümtürk’e konuşmasından dolayı teşekkür etti.