HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Ahmet Sula Öğrencilerle Bir Araya Geldi
26 Aralık 2018, Çarşamba
Ahmet Sula Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Uşak Üniversitesi İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu tarafından,‘Gençlik, Özgüven, Şuur’ adlı konferans düzenlendi. Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen konferansa Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişi ve Ressam, Hattat Ahmet Sula konuşmacı olarak katıldı.

Konferans öncesi Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı makamında ziyaret eden Ahmet Sula, konferansa katılım ve destek veren Rektör Savaş’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru’ya ve İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu öğrencilerine teşekkür etti.

“Haine Vefa Eden Allah’a İhanet Eder”

Konferansta, 15 Temmuz gecesi ile ilgili videonun gösterilmesinin ardından konuşan Sula, milletimizin iki zaafı olduğuna dikkat çekerek, bunların ilkinin unutmak, ikincisinin ise merhamet olduğunu belirtti. Sula, gençlere öğütler verdiği konuşmasında, “İki zaafımızı terbiye etmemiz gerekiyor. 15 Temmuz gecesi olanları biliyorsunuz. Maalesef çabuk unutuyoruz. Yaşadığımız şeyleri bir zaman geçtikten sonra unutmaya başlıyoruz. Bir de çok merhametliyiz. Allah’ın rahmeti gazabını geçmiştir, rahmet konusunda kimse de yetişemez ona. Merhamet bu açıdan çok güzel ama nasıl güzel, haddini aşmamak kaydı ile güzel. Hz. Ali diyor ki; ‘Haine vefa eden Allah’a ihanet eder, haine acımayan Allah’a vefa eder.’ bunu aklınızdan çıkarmayın.”dedi.

Alışılmışın Dışında Bir Polis Profili

Sula, kendisinin alışıla gelmiş polis figürü dışında olduğunu ifade ederek, soğuk ve donuk bir polis profili çizildiğine dikkat çekti. Kendisinin bu algıyı kırmak istediğini aktaran Sula, “Sakal vs. konularında üstlerimden izin aldım. Fular takıyorum. Ancak imajlarımız ve çizdiğimiz profiller bize lazım değil. Gerçek biz, bu imajların içerisindeki kişileriz.”şeklinde konuştu.

Konferans, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Sezer’in Ahmet Sula’ya üniversite adına plaket verilmesi ile son buldu.