HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde “İletişim Ustalığı Zirvesi”
26 Aralık 2018, Çarşamba
Uşak Üniversitesinde “İletişim Ustalığı Zirvesi”

Uşak Üniversitesi Medya Atölyesi Topluluğu ve Deneyimsel Tasarım Öğretisi Enstitüsü iş birliği ile gerçekleşen “İletişim Ustalığı Zirvesi” 19-20 Aralık tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre Ve Kültür Merkezinde gerçekleşti.

İki gün süren İletişim Ustalığı programı kapsamında 9 farklı eğitmen,öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirebilmeleri, hayata hazırlandıkları üniversite yıllarında ve sonrasında karşılaşabilecekleri problemleri anlamaları ve çözümleyebilmeleri adına iletişimin her yönüne değinen birbirinden farklı konuları ele aldı.

İnsanları Nasıl Tanırsınız?

Zirvenin birinci gününde “Deneyimsel Tasarım Öğretisi” nedir? Nasıl bir yol izlenmekte ve amaçları nelerdir? Gibi soruların yanıtları verildi. Çok geniş bir tanıma sahip olan iletişim kavramının nasıl ele alınması gerektiği, etkili bir iletişimin nasıl mümkün olacağı gibi konular açıklandı. Önce bireyin kendisinden başlayarak “insan tanıma sanatı” başlığı altında, temsil sistemleri teorisi, temsil sistemlerinin hayatın içerisindeki halleri, meta programlar konularına değinilirken, ilk günün kapanışı GİZ-ZIT yani “gizemli zıtlıklar yasası” konusu ile yapıldı.

Etkili bir sunum için nasıl bir yol izlenmeli?

İkinci güne ise, genel iletişim stratejileri kapsamında bireyler arası ilişkilerde pasiflik, aktiflik ve uyumluluk konularıyla başlandı. Herkesin günlük iletişimleriyle ve ilişkileriyle bağdaştırabileceği, iç ve dış dünya, iletişimde bedel ve beklenti, üç boyutlu iletişimin ben,sen, o boyutları konularıyla devam eden program, “Sahne sunum becerileri kapsamında, topluluk içerisinde iletişim nasıl olmalı?,Etkili bir sunum için nasıl bir yol izlemeli?” sorularının cevaplanmasının ardından, İletişim Ustalığı Zirvesi son gününü tamamladı.