HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Farabi ve Mevlana Değişim Programları Bilgilendirmesi Gerçekleştirildi
20 Aralık 2018, Perşembe
Farabi ve Mevlana Değişim Programları Bilgilendirmesi Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Mevlana ve Farabi Değişim Programı Kurum Ofisi Koordinatörlüğü tarafından, Mevlana Değişim Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi T7 Salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Rektör Danışmanı AB ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Tarhan, Farabi ve Mevlana Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Tolga Kargın, Uşak Üniversitesi Farabi ve Mevlana birim ve bölüm/program temsilcileri katıldı.

Uluslararasılaşma Hedeflerine Önem Verilmeli                     

Prof. Dr. Ekrem toplantının açılış konuşmasında değişim programlarının önemine dikkat çekerek, Yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda yapılan işbirliklerinin önem arz ettiğini söyledi. Uluslararası öğrenci ve personel hareketliliğinin sağlandığı programlar konusunda üniversite birimlerindeki temsilcilerin konuya ayrı bir önem vermeleri gerektiğini ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Özgür Tarhan, Uşak Üniversitesi’nde değişim programları hakkında yapılan son çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Arş. Gör. Tolga Kargın, Mevlana ve Farabi Değişim Programları hakkında bir sunum yaparak soruları cevapladı.