HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Konferansı
12 Aralık 2018, Çarşamba
7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Konferansı

Uşak Üniversitesi Havacılık ve Ulaştırma Topluluğu tarafından “7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü”dolayısıyla konferansı düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen konferansa, Türk Hava Kurumları Üniversitesi Öğr. Gör. Ayşe Arıkan ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğr. Gör. Yılmaz Gür konuşmacı olarak katıldı.

Konferans öncesi Öğr. Gör. Ayşe Arıkan ve Öğr. Gör. Yılmaz Gür, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı makamında ziyaret ederek uçak maketi hediye etti. Prof. Dr. Savaş, konferansa katılımlarından ve nezaket ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Yabancı Dil Bilmek Önemli”

Konferansta Öğr. Gör. Arıkan, 20 yıldır süregelen eğitmenlik hayatında yaşamış olduğu tecrübeleri gençlerle paylaşmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti. Öğr. Gör. Arıkan, meslekte dil bilmenin önemine dikkat çekerekTürkiye’de eksik olan kabin memuru sayısının en aza inebilmesi için iyi bir İngilizcenin yanı sıra üniversite hayatında alınan eğitimle yetinmemek, gelişim adına daha fazlası için uğraş göstermek gerektiğini belirtti.

Öğr. Gör. Gür, her geçen günhavacılık alnındaki eğitimlerin üniversitelerde yaygınlaştığına ve alana ilginin de fazlalaştığına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam eden etkinlik, şiir ve müzik dinletisi ile sona erdi.