HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Prof. Dr. Savaş: “En Büyük Engel Sevgisizliktir”
3 Aralık 2018, Pazartesi
Rektör Prof. Dr. Savaş: “En Büyük Engel Sevgisizliktir”

Uşak Üniversitesi Engelli Birim Koordinatörlüğü ve Özel Eğitim Topluluğu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler ve Farkındalık Günü kapsamında etkinlik gerçekleştirildi. Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Engelli Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik, Uşak Üniversitesi öğrencisi Fatih Karahan ve Ögr. Gör. Hüsamettin Yüce Doğan'ın birlikte hazırladıkları zeybek oyunu ile başladı.

“Her Konuda Yanlarında Olacağız”

Açılış konuşması yapan Prof. Dr. Savaş, en büyük engelin özel insanlara gerekli yardımı yapmamak, gerekli ortamı oluşturmamak ve onların hayat şartlarını yükseltmemek olduğuna dikkat çekerek, “Önce insan diyen ve insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir inancın mensupları olarak, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya ve onların hayatlarını paylaşmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“365 Gün Engelleri Kaldırmak İçin Çalışıyoruz”

Rektör Savaş, “Uşak Üniversitesi'nde belirli günlerde değil, her gün engellerin ortadan kaldırılması için Engelli Koordinatörlüğümüz aktif olarak çalışmaktadır. Çünkü engelli bireylere 365 gün boyunca hizmet sunmanın, her fırsatı değerlendirmenin ve de çözümün bir parçası olmanın önemini bilen bir yönetim anlayışıyla yaklaşılmaktadır.”  dedi.

“Her Alanda Önemli Başarılara İmza Atan Engelli Kardeşlerimiz Var”

“Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır.” 

“İstek ve Şikayetlerinizi Bize İletin”

Prof. Dr. Savaş, “Üniversitemizin öncelikli hedefi, erişim ve ulaşım konusunda tüm engelleri ortadan kaldırarak, engelsiz bir üniversite kampüsü oluşturmaktır. Kampüsümüzü, dersliklerimizi, kütüphanemizi ve eğitim materyallerimizi yeniden düzenleyerek, engelli kardeşlerimizin eğitiminin önündeki engelleri tek tek kaldırmaya çalışacağız. Lütfen sizler de her zaman bize ulaşın. Dilek, istek ve şikâyetlerinizi iletin. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, ülkemizde ve şehrimizde onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi.


Bir Anne İçin Övünç Kaynağı Bir Yaşam

Açılış konuşmasının ardından, ‘Bir Annenin Dili İle Özel Gereksinimle Bir Çocuk Yaşam’ adlı söyleşi gerçekleşti. Söyleşide Adalet Karahan, down sendromlu çocuğu Fatih Karahan’ın neler başardığından bahsetti.

Rektör Savaş’a Kara Kalem Resmi Hediye Edildi

Söyleşinin ardından USDEM ekibi eşliğinde canlı performans ve şiir dinletisi gerçekleşti. Dinleti sonrası Prof. Dr. Savaş’ın da yer aldığı, Uşak Üniversitesi öğrencileri ile çekilmiş, ‘Ne kadar farkındayız’ adlı kısa film gösterildi.

Prof. Dr. Savaş, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür belgelerini takdim ederken, Teslime Nur Aytekin, Prof. Dr. Savaş’ı resmettiği kara kalem resmi hediye etti.

Rektör Savaş, etkinlik sonrası, Dünya Engelliler ve Farkındalık Günü kapsamında açılan stantları ziyaret ederek, Teslime Nur Aytekin ve Sultan Akcan’nın resim sergisini gezdi. Program, Uşak Üniversitesi Ahıska Topluluğunun düzenlediği dans gösterisi ile sona erdi.

Dünya Engelliler ve Farkındalık Günü kapsamında ayrıca sesli betimlemeli ve işaret dili tercümeli “Zoraki Kral” adlı film gösterimi de gerçekleştirildi.