HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TÜGVA Uşak İl Temsilciliğine Ziyaret
29 Kasım 2018, Perşembe
TÜGVA Uşak İl Temsilciliğine Ziyaret

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Karahan ile Prof. Dr. Adem Duru ve Genel Sekreter V. İbrahim Çalış’la birlikte, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Uşak İl Temsilciliğini ziyaret etti.

TÜGVA Uşak İl Temsilcisi Bilal Ertaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Prof. Dr. Savaş, gençlerle bir süre sohbet etti.

“Üniversite Şehir Bütünleşmesi Önemlidir”

Ziyarette Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) önemine değinen Rektör Savaş,  göreve geldikleri andan itibaren üniversite-şehir bütünleşmesi doğrultusunda adımlar atmaya özen gösterdiklerini belirtti. Bu bağlamda Uşak’ta bulunan STK’lar ile bir araya gelerek, Uşak Üniversitesi’nin sivil toplum alanına daha fazla nasıl katkı sunabileceği ile ilgili istişarelerde bulunduklarını söyleyen Prof. Dr. Savaş, “Yerli ve milli olan düşüncenin en büyük güç kaynağı gençlerimizdir. Aklını kimseye kiralamayan, vicdanı olan, sorgulayan, milli ve manevi duyguları güçlü, bağımsız bir gençlik, lider ülke Türkiye’nin mimarları olacaktır. TÜGVA’ya bu yöndeki çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

İl Temsilcisi Ertaş, TÜGVA Uşak İl Temsilciliği olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Üniversite öğrencilerine rehberlik edecek projeler yürüttüklerini belirten Ertaş, konuyla ilgili başta Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere destek olan herkese teşekkür etti.