HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Atatürk ve Kadın Hakları Konferansı
11 Kasım 2018, Pazar
Atatürk ve Kadın Hakları Konferansı

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Etkinlikleri kapsamında Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Hale Şıvgın'ın konuşmacı olduğu “Atatürk ve Kadın Hakları” adlı konferans Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşti.

Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karayaman, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Hale Şıvgın konuşmasında Atatürk’ün, kadın hakları ve kadının toplumdaki yeri ile ilgili fikirlerini aktararak ‘‘Atatürk aydınlanmasının odak noktasında kadın vardır. Atatürk, kadın olmadan bir toplumunun aydınlanamayacağını gören bir liderdir. Kadının sosyal, ekonomik ve siyasal konumunda iyileştirici planlar hazırlayarak bunları hayata geçirmeyi planlayan Atatürk, Cumhuriyet’in ilanından sonra bu planlar doğrultusunda ilerleyerek pek çok ilke imza atmıştır.’’şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Prof. Dr. Hale Şıvgın’a üniversitemiz adına plaket verdi.