HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / "Yerel Basın Eğitimi" Tamamlandı
31 Ekim 2018, Çarşamba
"Yerel Basın Eğitimi" Tamamlandı

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından organize edilen "Yerel Basın Eğitimi" programını tamamlayan yerel basın temsilcilerine katılım belgeleri, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş tarafından verildi. Uşak’ta görev yapan ve gazetecilik eğitimi bulunmayan medya mensupları için hazırlanan eğitim programı, 22-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilen eğitimde, habercilik koşullarında stres yönetimi, kriz haberciliği, haber kaynağı ile temas ve mesafe, haber ve etik, değişen gazetecilik, kamera, ses ve aydınlatma ve haber kaynaklarıyla iletişim konuları hakkında dersler verildi.

“Öğrenme hayat boyu sürer”

Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi olarak bu tür bir eğitim programı vermekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Uşak’taki basın mensuplarının birçoğununİletişim Fakültesimezunu olmadığını belirten Rektör Savaş, yerel basın eğitimine böylesi bir katkıda bulunmanın önemli olduğunu ifade etti.

Öğrenmenin yaşı ve zamanı olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “Şehrimizin basın mensuplarına yönelik bu eğitim programının faydalı olduğunu düşünüyorum. Peygamberimiz ‘Beşikten mezara ilim tahsil ediniz’ demiştir. Ayrıca iki günü eşit geçen ziyandadır demiştir. Öğrenme hayat boyu sürer. Basınımızın güzide temsilcileri, toplumun gözü, kulağıdır. Yaptığınız her haberin toplumda bir yansıması oluyor. Bu açıdan bakıldığında eğitimli basın mensubunun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Uşak Üniversitesi olarak şehirle bütünleşme adına çalışmalarımıza hız verdik. Uşak Üniversitesi’nin gelişimi ile ilgili sizlerin de katkılarını bekliyoruz. Sizleri katılımınız için tebrik ediyorum, verilen eğitimin hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca başta İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ olmak üzere eğitim veren öğretim üyelerimizi de teşekkür ediyorum.”dedi.

Dekan Prof. Dr. Murat Öntuğ, İletişim Fakültesi olarak bu tür eğitim programları düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. “Yerel Basın Eğitimi” programının bir başlangıç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Öntuğ, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.