HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Seres’18 Kongresi Açılış Töreni Gerçekleştirildi
11 Ekim 2018, Perşembe
Seres’18 Kongresi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

IV. Uluslararası Seramik, Cam, Emaye, Sır ve Boya Kongresi’nin (Seres’18) açılış töreni 10 Ekim tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açılış törenine Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Türkiye Seramik Federasyonu Başkan Yardımcısı Nihat Özyurt, Seramik Araştırma Merkezi (SAM) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Alpagut Kara, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Savaş, kongrenin akademisyenleri, tasarımcıları, öğrencileri ve sanayicileri bir araya getirdiğini ve üniversite-sanayi işbirliğini pekiştirdiğini belirterek kongre sonuçlarının ülkemiz için önem arz ettiğini ifade etti. Kongrede Prof. Dr. Alpagut Kara, Rektör Prof. Dr. Savaş’a plaket verdi.

Açılışı gerçekleştirilen, “IV. Uluslararası Seramik, Cam, Emaye, Sır ve Boya Kongresi” 10-12 Ekim tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Eskişehir’de gerçekleşecek.