HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / “Şehrimi Keşfediyorum” Gezi Programı Başladı
1 Ekim 2018, Pazartesi
“Şehrimi Keşfediyorum” Gezi Programı Başladı

Üniversitemize yeni başlayan öğrencilerimize İlimizin tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini, zenginliklerini tanıtmak amacıyla Uşak Valiliği, Uşak Üniversitesi ve İl Özel İdaresinin birlikte yürüttüğü "Şehrimi Keşfediyorum" Projesinin tanıtım ve gezi programı töreni gerçekleştirildi.

 

Törene Vali Salim Demir, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yalçın Baysal, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar,  AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın,  Uşak İl Genel Meclisi Turizm ve Tanıtım Komisyonu Başkanı İbrahim Cevher, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Savaş törende yaptığı konuşmada Uşak Üniversitesi olarak oryantasyon çalışmaları yaparken bir yandan da şehrimiz için oryantasyon çalışmaları yapmak istediklerini belirterek “Şehrimi Keşfediyorum” projesinin üniversitemize başka illerden gelen öğrencilerimiz için büyük bir şans olduğunu söyledi. Uşak Üniversitesi'ne gelen öğrencilerin yüzde 90'nının il dışından olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, öğrencilerin bu şansı çok iyi değerlendireceğini umduğunu ifade ederek ''Önümüzdeki yıllarda da proje devam edecektir. Uşak tarihi ve kültürel zenginlikleri ile göz doldurmaktadır. Projeyi hayata geçiren başta Valiliğimiz olmak üzere İl Özel İdaremize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.


Uşak Valisi Salim Demir, İlkler Şehri Uşak’ta ilk kez uygulanan ve önümüzdeki yıllarda yeniden uygulanacak “Şehrimi Keşfediyorum” projesinin önemine değinerek, Uşak'a gelen öğrencilerin, şehrimizin gönüllü birer kültür elçisi olduğuna dikkat çekti. Projenin Türkiye’ye örnek olmasını dileyen Salim Demir, tüm öğrencilere eğitim öğretim hayatlarında başarılar diledi.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ise “Bugün burada il dışından gelen Uşak Üniversitesi öğrencilerine hizmet etmenin ve onlara Uşak’ı tanıtmanın sevincini yaşıyoruz. Uşak İl Genel Meclisi Turizm Tanıtım Komisyonu tarafından hazırlanan bu proje ile öğrencilerimize Uşak’ı tanıtmaya başlamış bulunuyoruz. Bu projeyi gelecek yıllarda da devam ettireceğiz.'' şeklinde konuştu.

fotoğraflar için tıklayınız