Ana Sayfa / Haberler / Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Gerçekleştirildi
27 Eylül 2018, Perşembe
Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı 24 Eylül tarihinde gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan açılışa Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan, Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Erkan Arslan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşması yapan Prof. Dr. Ömer Karahan, 2015 yılında Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulduğunu ve 2017-2018 eğitim- öğretim yılında yüzde yüz doluluk oranıyla ilk öğrencilerini aldığını belirtti. Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2018-2019 eğitim-öğretim yılında, 2018 YKS sonuçlarına göre, 137 Tıp Fakültesi arasında tercih edilme sırasında 70. sıraya yükseldiğine dikkat çeken Dekan Prof. Dr. Karahan, “Bu yıl da yüzde 100 doluluk oranına sahibiz. Birinci ve ikinci sınıfta toplam 155 öğrencimiz, temel ve klinik bilimlerde toplam 46 akademisyenimiz var. ‘Yeni Nesil Tıp Eğitimi’ iddiası ile yola çıktık. Türkiye’nin örnek yeni nesil tıp fakültesi olmak hedefimizde hızla ilerliyoruz.” dedi.

Açılış töreni dereceye giren öğrencilere onur belgeleri verilmesi, Dekan Prof. Dr. Ömer Karahan’ın “Hastaya Hizmetin Önemi” adlı açılış dersini vermesi ile devam etti.

Açılış töreninin ardından program, öğrencilere Tıp Fakültesi derslik ve laboratuvarlarının tanıtılması, öğrenci ve aileleri toplantı ve hastane ziyareti ile son buldu.