HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektörümüzden Atlı Spor Bakım ve Rehabilitasyon Çiftliği Ziyareti
23 Temmuz 2018, Pazartesi
Rektörümüzden Atlı Spor Bakım ve Rehabilitasyon Çiftliği Ziyareti

Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, Uşak Belediyesi Atlı Spor Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Duru ve Metin Gümüş ile tesislerde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Savaş, ata sporu olan atlı ciritin uluslararası alanda tanıtılması gerektiğini dile getirdi.

Uşak’ın önemli değerleri arasında yer alan atlı ciritin, ata sporu olarak yıllardır nesilden nesile devam ettirildiğini söyleyen Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Üniversitemiz bünyesinde de topluluklarımız bulunmakta ve atlı cirit sporu için gönül vermiş öğrencilerimiz var. Bizlerde elimizden geldiğince, ata sporlarımıza verilen değerin arttırılmasına ve desteklenmesine önem veriyoruz, bu yüzden de bu toplulukların sayısını arttırmaya, gereken desteğin verilmesine dikkat ediyoruz. Bir Uşaklı olarak, ata sporumuz olan atlı cirit sporunun, nesiller boyu yaşatılması ve uluslararası arenada duyurulması adına elimden geleni yapacağım.” dedi.

İncelemelerin ardından, İl Protokolü ile birlikte at binen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, at binme konusundaki maharetlerini sergiledi.