HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Eğitim Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı
4 Temmuz 2018, Çarşamba
Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Eğitim Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Akademik kurula Rektör ve Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ekrem Savaş, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Birgin ve öğretim elemanları katıldı.

Prof. Dr. Ekrem Savaş toplantıda yaptığı konuşmada Eğitim Fakültelerinin önemine değindi. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş akademik çalışmaların arttırılması konusunda temennilerde bulunarak şunları söyledi: “Bir dönemi geride bıraktık. Sorumluluk içinde görevlerinizi yaptınız. Hepinize teşekkür ederim. Hayatta en güzel şey akademisyenlik olsa gerek. Çünkü insan yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizi entelektüel birikime sahip, toplumumuz ve ülkemizin aranan insanları yapmak bizim temel vazifemizdir. Uşak’ın ve bölgemizin sosyal problemlerine eğilerek çözüm olabilecek projeler üretmeliyiz. Ayrıca Üniversitemizi uluslararası alanda saygın bir yere getirecek çalışmalar yapmalıyız. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta değerli bir ilim insanı, İslam bilim tarihi alanında yaptığı çalışmalarla öncü olmuş Prof. Dr. Fuat Sezgin’i kaybettik. Kendisini tanırdım. Allah rahmet eylesin. 94 yaşında vefat etti. O yaşında bile günde 12 saat çalışırdı. Çok çalışkan ve örnek alınması gereken bir ilim insanı idi. Bizlerin de hedefleri olmalı ve bu hedefler için çok çalışmayı, fedakârlık yapmayı göze almalıyız. Çalışmadan olmuyor. Üniversitemizi ileriye taşıyacak ve ülkemizin faydasına olan her türlü çalışmanın arkasında oluruz. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.