HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş Uşak Basın Temsilcileri İle Bir Araya Geldi
3 Temmuz 2018, Salı
Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş Uşak Basın Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ ve Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Emre Vadi Balcı, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Uşak Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıda Prof. Dr. Savaş, göreve geldiği 5 Aralık 2017 tarihinden itibaren yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti. Uşak Üniversitesi’ndeki son 6 aylık gelişmeleri anlatan Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle, 5 Aralık 2017 tarihinde Uşak Üniversitesi Rektörü olarak atandım. Doğduğum, büyüdüğüm, çocukluğumun geçtiği, her sokağında bir anım olduğu, çok sevdiğim şehrimde kurulan Uşak Üniversitesi’nin Rektörü olmaktan onur duyuyorum. Hepinizin malumu olduğu üzere, üniversitelerin temel görevlerinden biri bilgi üretmek, inovasyon yapmak, bölgenin ve ülkenin ihtiyacı olan teknolojiyi üretmektir. Bununla beraber, bu teknolojik gelişmelere uyum ve katkı sağlayacak, çağımıza uygun bilgi ve beceri birikimine sahip temel insan gücünü yetiştirmektir. Bu anlamda, üniversite olarak sorumluluğumuzun farkında olup, Uşak’ın sosyo-ekonomik, kültürel kalkınmasına ve hatta iş dünyasının gerek duyduğu teknolojik altyapıyı oluşturmada etkin rol oynayacağımız çalışmalara hız verdik.” dedi.

Prof. Dr. Savaş, üniversite ile şehrin bütünleşmesinde yerel medya çalışmalarının önem arz ettiğini belirterek şunları söyledi: “Yerel basınımızı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Özellikle yerel basın mensuplarının zor şartlar altında ayakta kalmak için çok çalıştıklarını biliyorum. Yerel medyanın sorunlarını dinlemek, bunlara birlikte çözüm önerileri üretmek istiyoruz. Yerel medya kuruluşlarının kapasitelerinin güçlendirmesine yönelik olarak İletişim Fakültemiz bir proje geliştirdi. Sizlere ihtiyaç duyduğunuz konularda sertifikalı eğitimler vereceğiz. Birlikte güçleneceğimiz düşüncesiyle işbirliği yaparak Uşak'ımızı bulunduğu yerden daha ileri taşıyacak çalışmalar yapacağız.”

Göreve geldiği ilk andan itibaren Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi kapsamında deri, tekstil ve seramik alanlarında pilot üniversite olan Uşak Üniversitesi’nin konuyla ilgili çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Ekrem Savaş, özellikle Milletvekili Av. Mehmet Altay ve 26. Dönem Milletvekili Dr. Alim Tunç’un destekleriyle proje bütçesinin 49 milyon 600 bin TL’ye çıkardıklarına dikkat çekti. Deri, tekstil ve seramik alanında yapılacak çalışmaların yol haritasını belirlemek için Uşak'lı sanayicilerle bir dizi toplantı ve çalıştay gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “Buna bağlı olarak ilimizde öncelikli çalışma alanları belirlenmiştir. Bu çalışmalarımızda bizlere destek olan ve her toplantıya katılan Valimiz Salim Demir’e de ayrıca teşekkür ederim. DTS ile ilgili çalışmaların yanı sıra, 2015 yılında Uşak Üniversitesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliği ile kurulan Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin, Uşak’ta yapılacak çalışmaları ile ilgili toplantılar gerçekleştirdik. Uşak’ta bir teknopark alanımız yoktu. Ancak göreve geldiğim andan itibaren bu konuda yoğun çalışmalarımız oldu. Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) yönetimiyle gerçekleştirdiğimiz temaslar sonucu ve gerekli kaynak ve finansmanları da sağlayarak, birinci teknopark binamız UOSB’nin içinde yapılacak. İkinci teknopark binamız ise üniversitemiz kampusunda en kısa sürede inşa edilecek. Konuyla ilgili destek olan UOSB, Uşak Karma Deri Organize Sanayi Bölgesine, Uşak Ticaret ve Sanayi Odasına, Uşak Ticaret Borsasına, Seranova Seramik ve Yediveren Bilişime teşekkür ediyorum. ” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Ekrem Savaş toplantıda ayrıca Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı yaz spor kursları ve USEM’in yaz kursları hakkında da bilgi verdi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde, 2018 yılı yaz dönemi için spor alanlarında Uşak halkına yönelik olarak faaliyetlere, fiziki ve beşeri altyapıların oluşturularak, yüzme, futbol, jimnastik ve tenis dallarında yaz etkinliği kursları açıldığını aktaran Prof. Dr. Savaş, açılmış olan yaz dönemi spor kurslarında birinci aylık döneminde, 442 kişiye hizmet verildiğini söyledi. Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (USEM) bünyesinde ise Kodlama Eğitimi ve Robotik Uygulamalar başta olmak üzere birçok alanda yaz kursları açıldığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversite-şehir bütünleşmesi adına da çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade etti.

Toplantı, basın mensuplarıyla gerçekleşen karşılıklı fikir-alışverişinin ardından sona erdi.

fotoğraflar için tıklayınız