Ana Sayfa / Haberler / Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi
3 Haziran 2018, Pazar
Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş Şehit Aileleri ve Gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Etkinlik Kur’an tilaveti ile başladı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan Ayı’nı tebrik ederek Cenab-ı Hak’ın yapılan tüm ibadetleri makbul ve kabul eylemesini diledi. Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi olarak şehit aileleri ve gazilerimizle bir arada olmaktan büyük onur ve gurur duyduklarını belirterek ‘‘Aziz şehitlerimizin muhterem yakınları ve kahraman gazilerimiz, hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum, hoş geldiniz. Bugün sizleri ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Bazılarınız kardeşlerini, bazılarınız eşlerini, bazılarınız ise evlatlarını vatan için şehit verdi. Bizler sizlere ne kadar minnettar olsak azdır. Şehitlik mertebesi peygamberlik mertebesinden sonraki en yüksek mertebedir. Vatanımızı kolay kazanmadık. Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. O günden bugüne bu ülke üzerinde oynan oyunlar ve yazılan senaryolar değişik şekillerde ve değişik zamanlarda karşımıza çıkmaktadır. Biz Türkler bir ölür bin diriliriz. 12 Eylül öncesi Mehmetlerimizi Ahmetlerimizi sağcı solcu diye ayırmaya çalıştılar. 12 Eylül sonrası PKK terör örgütü ortaya çıktı. İçerden ve dışardan taşeronlarla bu ülke üzerinde oyunlar oynamaya çalıştılar. En son 15 Temmuz’da ortaya çıkmaya çalıştılar. Hain terör örgütü FETÖ gelmiş olsaydı bugün ülkemiz ya Irak ya da Suriye olacaktı. Elbette Türk Milleti buna müsaade etmedi. Hiçbir zamanda müsaade etmeyeceğiz. Vatan için şehit olmaya her zaman hazırız. Sizlerle tanışmaktan onur duydum. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum.’’dedi.

Etkinlik sonunda ailelerle tek tek el sıkışan ve sohbet eden Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak Uşak Üniversitesi olarak şehitlerimize layık olmak için çok çalışacaklarını söyledi.