Ana Sayfa / Haberler / Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş Üniversite Personeli ile Bir Araya Geldi
31 Mayıs 2018, Perşembe
Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş Üniversite Personeli ile Bir Araya Geldi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, akademik ve idari personel ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Etkinlik Kur’an tilaveti ile başladı.

Ramazan Ayı’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını dileyen Prof. Dr. Ekrem Savaş aynı zamanda Ramazan’ın dünyanın değişik yerlerinde zalimlerin zulmü altında olan bütün mazlum milletlerin kurtuluşuna vesile olmasını diledi. Prof. Dr. Ekrem Savaş bu yıl Ramazan’a çok buruk girdiğimizi söyleyerek “ABD’nin, Kudüs’te kendisine yer tutma içine girmesi neticesinde, maalesef 60’nın üzerinde Filistinli kardeşimiz şehit oldu. 3 bin Filistinli kardeşimiz ise yaralandı. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele etsin. Allah yaralı kardeşlerimize de acil şifalar versin. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemiz. Bu yüzden çok önemlidir. Maalesef bugün zalimlerin zulmü altında. 5 milyon İsrailli, 1,5 milyar Müslüman’dan daha galip duruma geldi, “Neden?” diye düşünmek lazım. Belki başkalarının malına canına kastetmedik, ama çalışma kısmında eksik kaldık, üretim konusunda eksik kaldık. Bu nedenle bu ramazanlarda bizim bir muhasebe yapmamız lazım. Bizlere çok büyük görevler düşüyor.”şeklinde konuştu.

Ramazan Ayı denince sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberliğin akla geldiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Savaş “İman etmedikçe cennete giremeyiz ve sevgi olmadan da iman etmiş olmayız. Sevgi her şeyin başıdır. Ramazan Ayı’nın bizim için önemi büyüktür. Bu Ramazan’da önce öğrencilerimizle daha sonra da güvenlik ve temizlik görevlilerimizle bir araya geldik. Bugün ise siz değerli akademik ve idari personelimizle bir aradayız. Bizleri bir araya getiren etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizlere sağlık ve afiyet diliyorum, yaklaşan Ramazan Bayramımızı şimdiden tebrik ediyorum.”dedi.