HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Atatürk, Modernleşme ve Gençlik Konferansı Gerçekleştirildi
15 Mayıs 2018, Salı
Üniversitemizde Atatürk, Modernleşme ve Gençlik Konferansı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanlığı ve Üniversitemiz Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından, 9 Mayıs tarihinde “Atatürk, Modernleşme ve Gençlik” konulu konferans gerçekleştirildi.

 

Üniversitemiz Mustafa Kemal Paşa Amfisinde, Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan tarafından verilen konferansa, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Barış Metin, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Prof. Dr. Temuçin Faik Sayın Ertan konuşmasında, modernleşme, gençlik konusunda bilgiler vererek, Atatürk’ün üretimi temel alan bir modernleşme anlayışına sahip olduğunu ve uygulamada yapılan inkılâpların da genç nüfusu içine alacak şekilde planlandığını ifade etti. Diğer bazı ülkelerden örnek ve sayısal verilerle modernleşme, gençlik ve üretim ilişkisini açıklayan Prof. Dr. Ertan, Atatürk döneminde başlayan ve gençliği içine alan üretime yönelik modernleşme sürecinin öneminin tarihi seyir içerisinde daha iyi anlaşıldığını belirtti. Türkiye’de gençliğin üretime yönelik bir yaşam anlayışına sahip olması konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ertan, ayrıca gençliğin, tarihi olay ve gelişmeleri daha iyi analiz edebilmeleri için temel kaynaklar üzerinden okuma yapmalarını önerdi.

Konferansın sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Barış Metin ve Üniversitemiz Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Süleyman Cavlak tarafından katılımlarından dolayı Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan’a üniversitemiz adına teşekkür belgesi takdim edildi.