Haberi izlemek için tıklayınız.
-Uşak Üniversitesi’nde 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Coşkusu-
Uşak Üniversitesi, 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ni 15 Haziran 2026 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde büyük bir coşku ve gurur içerisinde gerçekleştirdi. Mezuniyet heyecanı, öğrencilerle birlikte aileler, akademisyenler ve protokol üyeleri tarafından da paylaşıldı.
Törene Uşak Valisi Serdar Kartal, AK Parti Uşak Milletvekilleri Opr. Dr. İsmail Güneş ile Av. Fahrettin Tuğrul, Belediye Başkan Vekili Hatice Terekeci Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Adalet Komisyonu Başkanı Sinan Özbek, İdare Mahkemesi Başkanı Kürşat Öztürk, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Demir, il protokolü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Yılmaz, Prof. Dr. Selçuk Samanlı ve Prof. Dr. Özkan Candan, Genel Sekreter Bülent Şahin, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler, üniversite genelinde dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üniversite tanıtım filmi izlendi. Mezun öğrenciler adına konuşan Tıp Fakültesi öğrencisi Selin Çınar, eğitim hayatı boyunca kendilerine destek olan ailelerine, akademisyenlerine ve arkadaşlarına teşekkür ederek mezun olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Rektör Demir: “Mezuniyet aynı zamanda yeni bir hayat yolculuğunun başlangıcıdır.’’
Törende konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Demir, rektör olarak görev yaptığı ilk yılın sonunda ilk mezuniyet töreninde öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Mezuniyetin yalnızca bir eğitim sürecinin tamamlanması değil, aynı zamanda yeni bir hayat yolculuğunun başlangıcı olduğunu vurgulayan Demir, üniversitelerin sadece diploma veren kurumlar olmadığını, bilginin üretildiği ve bireyin kendisini geliştirdiği önemli merkezler olduğunu ifade etti.
Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, bilgiye ulaşmanın günümüzde kolaylaştığını ancak doğru bilgiyi seçebilmenin, analiz edebilmenin ve insanlığın yararına kullanabilmenin asıl değer olduğunu belirten Demir, Uşak Üniversitesinin öğrencilerine yalnızca meslek kazandırmayı değil; sorgulamayı, araştırmayı, üretmeyi ve çözüm geliştirmeyi öğretmeyi hedeflediğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Demir, mezunlara yaşam boyu öğrenmenin önemini hatırlatarak, yapay zekâ, dijital dönüşüm ve teknolojik gelişmelerin hayatın her alanını yeniden şekillendirdiğini ifade etti. Demir, “Bugün öğrendiğiniz bilgiler zamanla değişebilir. Ancak öğrenme beceriniz, merakınız ve kendinizi geliştirme iradeniz sizi her zaman güçlü kılacaktır. Mezuniyetinizi öğrenmenin sonu değil, yaşam boyu öğrenme yolculuğunun başlangıcı olarak görün.” dedi.
‘‘Meslek hayatlarınızda vicdanı ve ahlaki değerleri her zaman ön planda tutun’’
Başarının yalnızca makam, unvan veya gelirle ölçülmemesi gerektiğini belirten Demir, gerçek başarının insanlara ve topluma değer katabilmek olduğunu vurguladı. Meslek hayatlarında vicdanı ve ahlaki değerleri her zaman ön planda tutmaları gerektiğini ifade eden Demir, mezunların ülkenin geleceğine yön verecek potansiyele sahip olduklarını söyledi.
Üniversite ve Şehir Birlikte Güçleniyor
Konuşmasında Uşak’ın üretim kültürü, girişimcilik ruhu ve köklü değerleriyle önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Rektör Demir, üniversitenin de bu şehrin bilimsel ve entelektüel gücü olma sorumluluğunu taşıdığını belirtti. Üniversite ile şehrin birbirini geliştiren iki önemli unsur olduğunu ifade eden Demir, sanayi, teknoloji, sürdürülebilirlik, girişimcilik ve bölgesel kalkınma alanlarında daha güçlü projeler üretmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Rektör Demir, göreve başladığı günden itibaren daha güçlü bir Uşak Üniversitesi oluşturmak için çalıştıklarını belirterek; araştırma ekosisteminin geliştirilmesi, eğitim kalitesinin artırılması, uluslararasılaşma, bilimsel üretim ve toplumsal katkının güçlendirilmesi hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Öğrencilerin yetişmesinde ve üniversitenin başarılarında önemli pay sahibi olan akademik ve idari personele de teşekkür eden Demir, elde edilen tüm başarıların ortak emek ve özverinin bir sonucu olduğunu vurguladı.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Demir ayrıca ailelere de seslenerek ‘‘Bugün burada en büyük alkışı hak edenlerden biri de sizlersiniz. Çünkü bu başarı hikâyesinin görünmeyen kahramanları sizlersiniz. Evlatlarınızın eğitim yolculuğunda gösterdiğiniz sabır, fedakârlık ve destek olmasaydı bugün bu gurur tablosunu görmek mümkün olmazdı. Yıllarca onların yanında oldunuz. Onların heyecanlarını paylaştınız. Endişelerini birlikte yaşadınız. Başarılarıyla gururlandınız. Bugün dağıtılan her diplomada sizlerin emeği ve duası vardır. Bu nedenle sizlere üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum.’’ dedi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Demir konuşmasının sonunda, ‘Bilgiyi insanlığın yararına kullanın, adaletten ayrılmayın, çalışmaktan vazgeçmeyin ve ülkemize değer katmaya devam edin. Yolunuz açık, başarınız daim olsun.’ sözleriyle tüm mezunları tebrik etti.
Törende söz alan Uşak Milletvekilleri Opr. Dr. İsmail Güneş ile Av. Fahrettin Tuğrul ve Belediye Başkan Vekili Hatice Terekeci Özkan, mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, gençlerin gelecekte ülkemize önemli katkılar sağlayacaklarına inandıklarını ifade ettiler.
Vali Kartal: ‘‘Sizler; Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek nesillersiniz.’’
Uşak Valisi Serdar Kartal ise konuşmasında, gençlere tavsiyelerde bulunarak ‘‘Biz dünyanın en eski eğitim kurumlarına, en köklü ilim merkezlerine ve en güçlü medeniyet birikimlerinden birine sahip bir coğrafyanın evlatlarıyız. Ecdadımız; Semerkant'tan Buhara'ya, Merv'den Konya'ya, Bursa'dan İstanbul'a kadar ilmi, hikmeti ve irfanı insanlığın hizmetine sunmuştur. Yetiştirdiği âlimlerle, bilim insanlarıyla, düşünürlerle ve devlet adamlarıyla insanlık tarihine yön vermiştir. Bu nedenle sizlerden beklentimiz yalnızca iyi mühendisler, iyi öğretmenler, iyi doktorlar ya da çok iyi girişimciler olmanız değildir. Asıl beklentimiz; bilgiyi ahlakla, başarıyı sorumlulukla ve gücü adaletle buluşturan insanlar olmanızdır. Sizler; bu milletin umudu, bu devletin yarınısınız. Çünkü sizler; Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek nesillersiniz. Bu yüzden kendinizi yalnızca meslek sahibi bireyler olarak değil; aynı zamanda tarihine, kültürüne ve milletine karşı sorumluluk taşıyan insanlar olarak yetiştirmelisiniz. Okuyun. Araştırın. Sorgulayın. Düşünün. Üretin. Fakat bütün bunları yaparken kendi köklerinizden ve değerlerinizden asla kopmayın.’’ dedi.
Vali Serdar Kartal mezuniyet sevincini yaşayan öğrencilerimizi, onların her zaman yanlarında olan kıymetli ailelerini ve bu başarıda büyük emeği bulunan akademisyenlerimizi gönülden tebrik ederek, mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında üstün başarılar diledi.
Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
Konuşmaların ardından üniversite genelinde dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Mezunlarımız Kep Atarak Mezuniyet Sevinci Yaşadılar
Tören, mezuniyetin simgesi olan kep atma seremonisiyle sona erdi. Öğrenciler ve aileleri, bu anlamlı günü büyük bir coşku ve mutluluk içerisinde kutladı.
.jpg)
Uşak Üniversitesi Bu Yıl Yaklaşık 5 Bin Mezun Veriyor
2025-2026 Akademik Yılı kapsamında Uşak Üniversitesinden yaklaşık 5 bin öğrenci mezun olacak. Fakülte ve meslek yüksekokullarının mezuniyet törenleri ise 16-19 Haziran tarihleri arasında Bir Eylül Yerleşkesinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi ile Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezinde, ayrıca ilçe meslek yüksekokullarının kendi yerleşkelerinde gerçekleştirilecek.