HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Sağlık İdarecileri Günü Konferansı Uşak Üniversitesi’nde Düzenlendi
22 Aralık 2025, Pazartesi
Sağlık İdarecileri Günü Konferansı Uşak Üniversitesi’nde Düzenlendi

Uşak Üniversitesi Genç Sağlık Yöneticileri Topluluğu tarafından Uşak Üniversitesi Dans, Etkinlik ve Müzik Topluluğunun katkıları ile "Sağlık İdarecileri Günü" kapsamında “Sağlık Yönetiminde Dijitalleşme ve Yapay Zeka Kullanımı” başlıklı etkinlik yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta, sağlık yönetiminin geleceği ve teknolojinin sektördeki rolü masaya yatırıldı.

Programa Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. İbrahim Türkmen, Sağlık Hizmetleri MYO Müdür yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Ramazan Rüçhan Kaya ile Öğr. Gör. Dr. Engin Tekin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerafettin Erten USDEM Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Mehmed Zahid Çögenli, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

​Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, USDEM Topluluğu’nun sunduğu müzik dinletisiyle devam etti.

Sağlık Personelleri ve Yapay Zeka

Konferansta Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Kılıç, "Sağlık Yönetiminde Dijitalleşme ve Yapay Zeka Kullanımı" konusunda kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

​Tüm sağlık idarecilerinin özel gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Kılıç, dijitalleşmenin kaçınılmaz bir süreç olduğunu vurguladı. "Sağlık personellerinin yerini robotlar alabilir mi?" sorusu üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kılıç şu ifadeleri kullandı:

​"Yapay zeka bugün sağlığın birçok noktasında hayatımızda ve ilerleyen dönemde bu etki daha da artacak. Ancak yapay zeka sadece bir yardımcı rolünde kalabilir. Sağlık personellerinin yerini alması mümkün değil; çünkü yapay zekada vicdan, empati ve insani duygular eksik. Sağlık sektörü, geleneksel sistemlerden hızla e-sağlık sistemine evriliyor ama insan dokunuşu her zaman merkezde kalacak."

​Dijital dönüşümün sağlık yönetimine etkilerinin derinlemesine incelendiği etkinlik, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi. Program, günün anısına gerçekleştirilen plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile noktalandı.

Etkinlik sonrasında Prof. Dr. Taşkın Kılıç, “Nasıl Başardılar” isimli kitabını imzaladı.