HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Dünya Su Günü Kutlandı
23 Mart 2018, Cuma
Üniversitemizde Dünya Su Günü Kutlandı

Üniversitemiz Su ve Toprak Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü ile Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından 22 Mart Dünya Su Günü kutlamaları kapsamında 23 Mart 2018 tarihinde “Dünya Su Günü” adlı panel gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuray Şahinler, Su ve Toprak Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ayşen Melda Çolak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan panelin açılış konuşmasında suyun bir mucize olduğunu söyleyerek Dünya Su Gününü kutladı.

Su ve Toprak Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ayşen Melda Çolak ise yaptığı konuşmada Dünya Su Günü hakkında bilgi vererek suyun hayat için önemine değindi.

Panelde TEMA Vakfı Uşak İl temsilcisi Doç. Dr. Barış Metin “Toprak ve Su: Suyun Mirası, Anadolu’da Su”, DSİ Şube Müdürü Dr. Hasan Cenk Çetin “DSİ Uşak Yatırımları”, Dr. Öğretim Üyesi Ayşen Melda Çolak “Su ve Hayat”, Dr. Öğretim Üyesi Uğur Yıldırım “Küresel ısınma ve Su” ve Dr. Öğretim Üyesi Nurdoğan Topal “Su ve Toprakta Nitrat Birikimi” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan ve Dekan Prof. Dr. Nuray Şahinler'in panelistlere üniversitemiz adına teşekkür belgesi vermesi ile son buldu.

Panelin ardından şehitlerimiz adına lokma dağıtımı gerçekleştirildi.

fotoğraflar için tıklayınız