HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Nevruz Bayramı Kutlandı
21 Mart 2018, Çarşamba
Üniversitemizde Nevruz Bayramı Kutlandı

Üniversitemiz tarafından 21 Mart 2018 tarihinde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinlikleri Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Savaş ile Prof. Dr. Ömer Karahan, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Adem Duru, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ, “Türk Dünyasında Nevruz” konulu konferans vererek Türk Dünyası çerçevesinde Nevruz kutlamalarının nasıl bir içerik kazandığını anlattı.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Murat Öntuğ’a üniversitemiz adına Vali Yardımcısı Sait Topoğlu tarafından plaket ve Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş tarafından teşekkür belgesi verildi.

Konferansın ardından, Binicilik ve Cirit Topluluğu tarafından hazırlanan ve büyük beğeni toplayan ok atma gösterisi, Nevruz Aşı dağıtımı, demir dövme, Nevruz ateşi yakılması ve irmik helvası dağıtımı gerçekleştirildi.

Fotoğraflar için tıklayınız