Ana Sayfa / Haberler / 60’ıncı Kütüphane Haftası Kutlandı
2 Nisan 2024, Salı
60’ıncı Kütüphane Haftası Kutlandı

Uşak Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 60. Kütüphane Haftası kapsamında "Sürdürülebilirlik ve Savunuculuk" konulu bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Uşak Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından ilk olarak 27 Mart’ta Mustafa Kemal Paşa Amfisinde sürdürülebilir bir dünya için kitap okundu. 28 Mart’ta ise Mustafa Kemal Paşa Amfisinde bir kutlama programı gerçekleştirildi. Program kapsamında Cumhuriyet'in 100. Yılında ‘Türk Kütüphaneciliği’ adlı belgesel gösterilirken ‘Kütüphane Ödülleri’ de sahiplerini buldu. Ayrıca Yazar Fatih Yılmaz tarafından bir söyleşi gerçekleştirildi. Hatice Kübra Çakın ise ‘Kütüphanelerde Sürdürülebilirlik Örneği: AGRO Kütüphane’ başlıklı bir sunum yaptı. Etkinlikler, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının 29 Mart tarihinde Fadime Halil İbrahim Karahan Derbent Ortaokuluna bir kütüphane kurmasıyla sona erdi.