HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu, 2024 Yılının İlk Toplantısını Yaptı
29 Mart 2024, Cuma
Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu, 2024 Yılının İlk Toplantısını Yaptı

Uşak’taki kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerinin katılımıyla sürdürülebilir iş birliğini sağlamak ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere oluşturulan Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu, 2024 yılının ilk toplantısını 29 Mart 2024 tarihinde Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Senato salonunda yaptı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. Osman Birgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Sinan Gürcüoğlu, UTSO Yönetim Kurulu Başkan V. Naci Utku Yumuşak, Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Haluk Yörük, Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatör V. Halil Yoldaş, Uşak (Deri) Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Dr. Cavit Kahya, Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği adına Canan Öz, Uşak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü adına Şube Müdürü Şükran Petek Atış, Uşak İŞKUR İl Müdürü adına Müdür Yardımcısı Zafer Kahraman,  Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Yaşar Akyay, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, TİKON Genel Başkan Yardımcısı Utku Demiroz, MÜSİAD Uşak Şube Başkanı İbrahim Akkaş, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, Balta Orient Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş İnsan Kaynakları ve Yönetim Müdürü Mehmet Kara ve KOSGEB adına KOBİ Uzmanı Serkan Kuyucu katıldı.

Toplantıda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının Bölüm Ortak Seçmeli Dersler (OSD) havuzuna Savunma Sanayi Başkanlığınca entegre edilen dersler tanıtılıp kapatılan Adalet Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi verildi. Uşak Üniversitesi tarafından 4 yıldır düzenli olarak yapılan ve bu yıl da yapılması planlanan Erasmus Uluslararası Staff Week hakkında bilgilendirme yapılarak Uşak Üniversitesinin kalite çalışmaları ve alınan yol katılımcılarla paylaşıldı. Bunların yanında Teknoloji Transfer Ofisi tarafından TÜBİTAK bursları anlatıldı. Son olarak kampüs içi ulaşım ve önemi konuşuldu.

Toplantıda Uşak Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Atike İnce Yardımcı tarafından “TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programı” başlıklı bir sunum yapıldı. Doç. Dr. İnce Yardımcı yaptığı sunumda TÜBİTAK’ın sanayicilere yönelik programlarını ayrıntılı olarak anlattı. Bu programların sanayicilere sunduğu imkan ve fırsatları anlatıp hibe şartlarını sıraladı. Doç. Dr. Atike İnce Yardımcı, sanayi- üniversite iş birliğinde yapılacak programlardan ve üniversitenin sağladığı imkanları da anlattı.

Uşak Üniversitesi Başarılarını Arttırmaya Devam Ediyor

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ise Uşak Üniversitesinde yaşanan önemli gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Rektör Savaş, kısa zaman önce hayata geçirilmeye başlanan NEET PRO “Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor” projesinin son durumunu ve Uşak’a katkılarını sıralarken Uşak Üniversitesinin 2023 yılı 2. Dönem Öğrenci Projelerindeki artışına dikkati çekerek “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen TÜBİTAK 2209A ve TÜBİTAK 2209B projelerinde Uşak Üniversitesindeki ön lisans ve lisans bölüm ve programlarından aktif öğrenciler ile proje danışmanı akademik personel tarafından programın 2023 yılı ikinci dönem çağrısına toplam 112 adet araştırma projesiyle başvuru yapıldı. TÜBİTAK 2209A kapsamında 73 ve TÜBİTAK 2209B kapsamında 3 öğrenci projesi destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK 2209A ve TÜBİTAK 2209B projesi ile geçen dönemki kabul alan proje sayısını iki katına çıkararak TR33 Bölgesindeki üniversiteler arasında 2’nci olmayı başardık. Gelecek yıl için çalışmalarımıza şimdiden başladık ve hedefimiz bu sayıyı daha da arttırmak’’ dedi.

Toplantı, görüş, öneri ve temennilerin alınmasının ardından sona erdi.