HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
15 Mart 2024, Cuma
Uşak Üniversitesinde 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği düzenlendi.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahşan Ilıkçı Sağkan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahşan Ilıkçı Sağkan törenin açılış konuşmasında “Değerli mesai arkadaşlarım ve geleceğin doktorları sevgili öğrencilerim tüm zorluklara rağmen canını dişine takarak, bıkmadan, özveriyle çalışan hekim ve hekim adayı olan siz değerli öğrencilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun” diyerek sağlık sektöründe yaşananlara ve doktorların çalışma şartlarına dikkati çekti.

Konuşmasında, 14 Mart Tıp Bayramının işgal yıllarında işgale karşı tepki amaçlı olarak kutlanmaya başlandığını belirten Prof. Dr. Ilıkçı Sağkan, genç hekim adaylarından,  yaşadıkları zorluklarda işgal yıllarında kutlanan Tıp Bayramını ve o gençlerin duygularını hatırlamalarını istedi.

“14 Mart” başlıklı bir konuşma yapan Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haluk Uluutku ise dünden bugüne doktorluk mesleğindeki değişimleri ve tecrübelerini dinleyicilere aktardı.

Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Serdar Güngör ise yaptığı konuşmada hekimlik eğitimi ile ilgili paylaşımlar yaptı.

Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Evin Demircioğulları “Öğrenci Bakış Açısıyla” adlı sunum ve 4. Sınıf öğrencisi Can Balcı da Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesinde edindiği tecrübeleri dinleyicilerle paylaştı.

Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.