Ana Sayfa / Haberler / "SMA İçin Ses Aç" Farkındalık Konferansı Gerçekleştirildi
11 Ocak 2024, Perşembe
"SMA İçin Ses Aç" Farkındalık Konferansı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Paramedik Topluluğu ve Uşak İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde "SMA İçin Ses Aç" adlı farkındalık konferansı gerçekleştirildi.

Akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı konferansta Uşak Halk Sağlığında görevli Doktor Büşra Cansu Aytekin, halk arasında SMA olarak bilinen “Spinal Musküler Atrofi” hakkında bilgi verdi.

Konuşmasına SMA’nın yani Spinal Musküler Atrofi’nin tanımını yaparak başlayan Dr. Aytekin hasatlığın evrelerini ve nasıl ortaya çıktığını anlattı. Kalıtsal bir hastalık olduğu için ülkemizde evlenmeden önce çiftlere bu hastalığının taramasının yapıldığını söyleyen Dr. Büşra Cansu Aytekin, taşıyıcı çiftlerin neler yapacağından böyle bir çocuğa sahip ailelerin neler yapacağına kadar geniş bir alanda bilgi verdi.