HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Teknik Bilimler MYO’da “Sektör – Öğrenci Buluşması”
10 Ocak 2024, Çarşamba
Teknik Bilimler MYO’da “Sektör – Öğrenci Buluşması”

Uşak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından “Sektör – Öğrenci Buluşması” gerçekleştirildi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okul Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rıza Kara, akademisyenler, Uşak Organize Sanayi Bölgesinde ve Uşak’ta ulusal ve uluslararası firmalarla iş birliği yapan firmalarının kurucuları ve yöneticileri katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği “Sektör – Öğrenci’’ buluşmasında bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Uşak Üniversitesinin sanayi – üniversite iş birliğine verdiği önemi vurguladı.

Prof. Dr. Özav, “Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında protokoller imzalayan üniversitemiz, öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili mesleki derslerini, Uşak Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan işletmelerde uygulamalı olarak gerçekleştirmeleri sağlanmaktadır. Yine bu işletmelerde staj imkânları verilerek, öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili gerekli tecrübelerinin arttırılması hedeflenmektedir. 3+1 sistemi ile Meslek Yüksekokullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin çalışma alanlarına hazır olarak yetişmeleri sağlanmaktadır.” dedi.

“Sektör – Öğrenci’’ buluşmasında gençler sektörle ilgili merak ettikleri konuların cevaplarını birinci ağızdan öğrenme fırsatı buldu.