HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Engelsiz Birim Koordinatörlüğünden “Fark Et” Etkinliği
10 Ocak 2024, Çarşamba
Engelsiz Birim Koordinatörlüğünden “Fark Et” Etkinliği

Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında “Fart Et” başlıklı etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Eğitim Fakültesi zemin katta gerçekleşen etkinliklere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Çavaş, Engelsiz Birim Koordinatörü Doç. Dr. Şule Güçyeter, Koordinatör Yardımcısı Nalan R. Ayvazoğlu, birim personelleri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Hafta kapsamında görme engellilere yönelik stant ve panolar hazırlandı. Beyaz baston tanıtımı ve deneyimleme standı, sesli betimleme ve teknoloji standı, bağımsız hareket ve sporda başarılar standı, kullanılan materyalleri deneyimleme standı, Braille/Kabartma alfabe deneyimleme standı ve haftaya dair anı panosu katılımcılarla paylaşıldı.

Kurulan bilgilendirme stantları, görme engelli bireylerle empati kurma fırsatı sunarak, onların günlük yaşamlarındaki zorlukları daha yakından anlamalarına yardımcı oldu. Ayrıca standlarda yer alan bilgilendirme panoları, görme engelli bireylerin kullandığı araçlar ve materyalleri deneyimleme etkinlikleri katılımcıların görme engelli bireylerin yaşama aktif katılımlarında rol alan araç ve materyalleri yakından tanımalarına da katkı sağladı.