HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / “Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim” Temalı 4. ERTE Kongresi Gerçekleşti
27 Aralık 2023, Çarşamba
“Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim” Temalı 4. ERTE Kongresi Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 4. Uluslararası Eğitim Araştırmaları ve Öğretmen Eğitimi Kongresi (4th Education Research and Teacher Education Congress/ ERTE Congress) çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Ana teması “Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim” olan kongrede eğitimle ilgili bildiriler sunularak gerçekleştirilen panel ve söyleşiler ile eğitime katkı sağlandı.

Kongrenin açılışında Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı, Prof. Dr. Zekerya Batur, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Bülent Çavaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş birer konuşma yaparak bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve ana teması “Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim” olan kongreye akademik çalışmalarıyla katılan tüm katılımcılara teşekkür ederek sunulan bildirilerin eğitim sisteminin tüm bileşenleri adına faydalı olacağına inandıklarını belirttiler.

Açılış konuşmalarının ardından Milenyum Gniezno Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Krzysztof Gawrecki’nin konuşmacı olduğu ‘Polonya'da Yüksek Öğretim Kalitesinde Devlet Kontrolü’ ve Prof. Dr. Mustafa Özcan’ın konuşmacı olduğu ‘Proje Temelli Eğitim: Yaparak, Yaşayarak ve Üreterek Öğrenme’ adlı iki söyleşi gerçekleştirildi.

4. Uluslararası Eğitim Araştırmaları ve Öğretmen Eğitimi Kongresinde üç gün boyunca 12 paralel oturumda 56 sözlü bildiri; ayrıca 6 söyleşi ve 2 panel sunuldu. Ayrıca ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Gelişen Teknolojiler ve STEM Eğitimi’, ‘Cumhuriyetin Aydın Öğretmenleri ve Meslek Etiği’, ‘Cumhuriyetin 100. Yılında İyi Öğretmen’, ‘Eğitim Liderliği’ konulu söyleşiler ile ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim’ ve ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Teknolojileri’ başlıklı paneller gerçekleştirildi.

4. ERTE Kongresi değerlendirmelerin yapıldığı kapanış oturumuyla son buldu.