HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak ile Lahore Üniversitesinin Akademisyenleri Çevrimiçi Toplantıda Bir Araya Geldi
26 Aralık 2023, Salı
Uşak ile Lahore Üniversitesinin Akademisyenleri Çevrimiçi Toplantıda Bir Araya Geldi

Uşak Üniversitesi ile University of Lahore arasında yapılan İkili Araştırma İşbirliği Anlaşması sonrasında iki üniversitenin akademisyenleri ikinci kez çevrimiçi toplantıda bir araya geldi.

Uluslararasılaşma çalışmalarıyla YÖK tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”te ‘Uluslararası Değişim Programlarına Katılan Öğretim Elemanı Sayısına Göre Üniversitelerin Dağılımı’ listesinde de ilk 5’te yer alan Uşak Üniversitesi uluslararasılaşma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hem uluslararası öğrenci sayısı hem de dünyanın farklı noktalarında bulunan üniversitelerle yaptığı Erasmus+, Mevlana gibi anlaşmalarla uluslararası ağını büyüten Uşak Üniversitesinin akademisyenleri University of Lahore arasında yapılan İkili Araştırma İşbirliği Anlaşması sonrasında ikinci kez çevrimiçi olarak University of Lahore’da bulunan akademisyenlerle toplantı gerçekleştirdi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ile University of Lahore Rektörü Prof. Dr. Muhammad Ashraf’ın da katıldığı toplantıda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için yapılan çalışmalardaki ilerlemeler akademisyenlerden dinlendi. İki üniversitenin de akademisyenlerin geniş katılım gösterdiği toplantıda bir sonraki toplantıya kadar iki tarafın karşılıklı yapacağı çalışmalar takvime bağlandı ve hazırlanan takvimlerin eşleştirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca takvim çerçevesinde iş planının takip edilip hızlıca sonuçların alınmasına karar verildi.

Toplantıda ayda en az bir kez bir araya gelme kararı alındı.