HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi Verildi
23 Aralık 2023, Cumartesi
Uşak Üniversitesinde Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi Verildi

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle  19-22 Aralık 2023 tarihleri arasında Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime AB İşleri ve Uluslararası Projeler Birimi Koordinatörü Hülya Tekin ve Kıdemli Hibe Yöneticisi Tuba Kumal eğitmen olarak katılım sağladı.

Proje kapsamında Avrupa Birliği Fonları tanıtımı, Proje Mantığı ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı ve Analiz Çalışmaları, mantıksal çerçeve matrisinin bölümleri, PCM Analiz çalışması, spesifik proje çalışmaları ve vaka çalışmaları gerçekleştirildi.

Eğitim programının uygulama kısmında, özgün projeler hazırlamak üzere katılımcıların yer aldığı beşer kişilik proje grupları oluşturuldu. Oluşturulan gruplarına uygulamalı olarak proje fikri geliştirme, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi ve strateji analizinin yapılması sağlandı. Projenin riskleri tespit edildi ve mantıksal çerçevenin oluşturulması süreçleri uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Dört günlük eğitimin son gününde hibe kaynakları ile ilgili de bilgi verildi.

Eğitim, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın eğitmenler Tuba Kumral ve Hülya Tekin’e teşekkür belgesi vermesi ve katılımcılara sertifikalarının dağıtılması ile son buldu. Eğitim sonrasında eğitmenleri makamında ağırlayan Rektör Savaş katkılarından dolayı eğitmenlere teşekkürlerini iletip proje sürecinde ortaya çıkan fikirlerin hayata geçirilmesini temenni etti.