Ana Sayfa / Haberler / Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğrencilerinden Şehircilik Projesi Çalışmaları Sergisi
22 Aralık 2023, Cuma

Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehircilik Projesi VII Öğrenci Çalışmaları Sergisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav ve fakülte öğretim üyelerinin katılımlarıyla 21 Aralık tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde açıldı.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin proje çalışmalarını içeren sergide yürütücülüğünü Doç. Dr. Münevver Özge Balta’nın yaptığı Şehircilik Projesi VII dersi kapsamında TR-33 Bölgesi (Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa, Uşak) Stratejik Mekânsal Planlama analiz çalışmaları yer aldı.

Bölgesel/Kentsel gelişime etki eden içsel ve dışsal tüm bileşenlerin analiz ve sentez çalışmalarıyla değerlendirildiği çalışmalarda, bölgenin ekonomik, demografik, teknik altyapı, doğal ve kültürel yapısı değerlendirildi. Ayrıca planlamada senaryo temelli yaklaşım ile Akıllı kent, Eko-tek kent, Verimli Kent ve Jeotermal Enerji gibi alternatif senaryo çalışmalarından örnekler 21-22 Aralık tarihlerinde sergilendi.