HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Boşanmanın Sebepleri ve Sonuçları Uşak Üniversitesinde İrdelendi
21 Aralık 2023, Perşembe
Boşanmanın Sebepleri ve Sonuçları Uşak Üniversitesinde İrdelendi

Uşak Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, İslam Araştırmaları Merkezi ve Yaşayan Fikirler Topluluğu iş birliği ile “Boşanmanın Sebepleri ve Sonuçları” adlı panel gerçekleştirildi.

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gültekin moderatörlüğünde gerçekleşen panele Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, fakülte dekanları, yüksek okul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirilen panele İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Uşak ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) Müdürü Hale Nur Tunçay ile Avukat Hilal Sabancı konuşmacı olarak katıldı.

Türk kültüründe ailenin öneminin altını çizerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Bir aile için hem anne hem baba çok kıymetlidir. Günümüzde değişen dünya görüşleri ve yaşam şekilleri boşanmaların oranını arttırıyor. Bu durum maalesef üzücüdür. Aile üyelerinin birbirlerine karşı sevgi ve saygılarının devam etmesi, uzun ömürlü ailelerin kurulması en büyük dileğimizdir. Etkinliği düzenleyen üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, İslam Araştırmaları Merkezi ve Yaşayan Fikirler Topluluğuna ve konuşmacılara verecekleri değerli bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasına Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin 2023 yılı içerisinde yaptığı faaliyetler hakkında bilgi vererek başlayan Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gültekin, 2024 yılında da bu tip faaliyetlere devam edeceklerini belirtti. İslam dininin evliliği önemli bir anlaşma olarak gördüğünü belirten Dr. Gültekin, günümüz gençlerinin evliliğe bakışını değerlendirdi.

Evlilik süreklilik ve mutluluk üzerine kurulur diyen Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, evliliğin kalıcı ve sağlam olabilmesi için evlilik öncesi adımların sağlam atılması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Köse, “Evlilik kurulduktan sonra evliliğin kalıcı ve mutlu devam edebilmesi için Kuranı Kerim evlilik için üç kavramdan bahsediyor. Bu kavramlar rahmet, meveddet ve sekinet. Karı-koca arasında bunların olması gerekiyor. Bir evlilik bunlar olmadan devam ediyorsa bilin ki biri diğerine zulmediyor diğeri de ona katlanıyordur.” dedi.

Evlilikte yaşanan sorunların çocuğa da geçtiğini ve çocukların gelecek hayatlarını etkilediğini vurgulayan Prof. Dr. Saffet Köse, sağlıklı ailelerin sağlıklı nesiller yetiştirdiğini belirtti.

Uşak ŞÖNİM Müdürü Hale Nur Tunçay yaptığı konuşmada ŞÖNİM’in çalışma alanından ve verdiği hizmetlerden bahsetti. Her zaman şiddete uğrayan bireylerin yanında olduklarının altını çizen Turçay, yaptığı sunumda mağdurların ve toplumun şiddete bakışını anlattı.

Aile birliğinin korunması için gerekenleri ve boşanma sürecini anlatan Avukat Hilal Sabancı, yasaların boşanan çiftlere verdiği hakları ve yükümlülükleri anlattı.

Panel, soruların cevaplanmasının ardından panelistlere teşekkür plaketlerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Panel sonrası İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı makamında ziyaret etti.