HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / DTS Tasarım Merkezinden Ayakkabı Tasarımı Eğitimi
20 Aralık 2023, Çarşamba
DTS Tasarım Merkezinden Ayakkabı Tasarımı Eğitimi

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Ayakkabı Tasarım’ workshopu düzenlendi. Konya Selçuk Üniversitesinden Öğr. Gör. Asude Mıhladız Kandal’ın verdiği workshopa Uşak Üniversitesinin farklı bölümlerinde eğitim alan gençler yoğun ilgi gösterdi.

Ayakkabı tasarımcısı ve akademisyen olan Asude Mıhladız Kandal, katılımcılara bir gün boyunca ayakkabının fikir sürecinden üretimine kadar geniş bir alanda eğitim verdi.

Eğitimin başlangıcında konuşan DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner; katılımcılara DTS Tasarım Merkezinin ulusal ve uluslararası çalışmalarını anlatırken düzenledikleri eğitimler hakkında da bilgi verdi. Gelecek dönemde bu tip eğitimlere devam etmeyi planladıklarını ifade eden Doç. Dr. Öner; ayakkabı tasarımcısı ve akademisyen Asude Mıhladız Kandal’a vereceği eğitim için teşekkür etti.

Konuşmasına ayakkabı tasarımına tutkusunu anlatarak başlayan Öğr. Gör. Asude Mıhladız Kandal; “Bu eğitim siz gençlere ayakkabını tasarımını tanıtmak ve incelikleri göstermek için. Sizler için farklı ayakkabı tasarımları, kitaplar ve farklı materyaller getirdim. Bugün burada yapacağımız çalışma sizleri bu alana yönlendirir umarım.” dedi.

Öğr. Gör. Kandal eğitim sonrasında Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı da makamında ziyaret etti.