HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Prof. Dr. Karakaya, Uşak Üniversiteli Gençlerle Buluştu
15 Aralık 2023, Cuma
Prof. Dr. Karakaya, Uşak Üniversiteli Gençlerle Buluştu

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Uşak Üniversitesinde "Kalkınma ve Demokrasi Bağlamında Siyasetin Finansmanı" konulu bir konferans verdi.

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Borsa ve Finans Topluluğu tarafından Mustafa Kemal Paşa Amfisinden gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, Genel Sekreter Doç. Dr. Sinan Gürcüoğlu, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, Uşak Üniversitesi hakkında bilgi verirken üniversitenin ulusal ve uluslararası başarılarını paylaştı. Uşak Üniversitesinin öğrenci merkezli bir üniversite olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Taş, bu özelliklerinden dolayı bölgenin tercih edilen üniversiteleri arasına girdiklerini ifade etti.

Gazi Üniversitesi İkdisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Finansman Ana Bilim Dalında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Prof. Dr. Mevlüt Karakaya yaptığı konuşmada kalkınma, finans ve demokrasi arasındaki bağlantıyı irdeledi.

Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinde muhasebe-finansman ve bankacılık konularında dersler vermiş olan Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle birlikte siyasi/yönetim istikrarının kalıcı hale geldiğinden bahisle siyasetin finansman biçiminin önemine vurgu yaptı.

Program soruların cevaplandırılması ve Prof. Dr. Karakaya’ya teşekkür plaketinin takdim edilmesiyle sona erdi.