HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde Demirci Akıncıları ve İbrahim Ethem Akıncı Anıldı
14 Aralık 2023, Perşembe
Uşak Üniversitesinde Demirci Akıncıları ve İbrahim Ethem Akıncı Anıldı

Uşak Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Kamu Yönetimi Topluluğu tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında "Demirci Akıncıları ve İbrahim Ethem Akıncı" adlı panel gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Fulya Akyıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapıldı. Panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, fakülde dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı kapsamında Uşak Üniversitesinin çok sayıda etkinliğe imza attığını belirten Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav konuşmasında Uşak Üniversitesinin akademik ve kültürel faaliyetlerine yer verdi. Prof. Dr. Özav; “Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında etkinlik gerçekleştirdik. Bugün de bu kapsamda düzenlenmiş önemli bir etkinlik için bir aradayız. Demirci Akıncıları ve yaptıkları hepimiz için çok kıymetli. Değerli bilgilerini bizlerle paylaşmak için şehir dışından gelen konuşmacılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Panelde Yazar Dr. Serra Menekay, Manisa Celal Bayar Üniversitesinden Öğr. Gör. Süleyman Topuz, Demirci Akıncıları Derneği Başkanı Hüseyin Kıncı birer sunum yaptı. Demirci Akıncıları Derneği Başkanı Kıncı, Demirci Akıncısının kime dendiğini, Demirci Akıncıları ile Uşak’ın arasındaki bağı anlatırken Manisa Celal Bayar Üniversitesinden Öğr. Gör. Süleyman Topuz da İbrahim Ethem Akıncı’yı ve verdiği mücadeleyi dinleyicilerle paylaştı. Yazar Dr. Serra Menekay ise konuyu araştırmacı – tarihçi gözüyle değerlendirdi.

Panel soruların cevaplandırılması ve konuşmacılara teşekkür plaketinin takdiminin ardından İskender Yılmaz tarafından sunulan zeybek gösterisiyle sona erdi.