HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde ‘Stratejik Bir Ürün: Kenevir’ Tüm Boyutlarıyla Konuşuldu
13 Aralık 2023, Çarşamba
Uşak Üniversitesinde ‘Stratejik Bir Ürün: Kenevir’ Tüm Boyutlarıyla Konuşuldu

Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ‘Stratejik Bir Ürün: Kenevir’ adlı panel gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, KenevirO A.Ş ve Uğur Balkuv Triko Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Balkuv, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsa Telci, sanayiciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, endüstriyel ve ekonomik değeri çok yüksek olan kenevirin otomotivden milli savunmaya, tekstilden inşaat sanayine kadar birçok alan ve sektörde kullanımı olduğunu söyledi. Uşak Üniversitesi olarak Endüstriyel Kenevir Uygulama ve Araştırma Merkezi vasıtasıyla, konuyla ilgili bölge ve ülke tarımının gelişimine ve sürdürülebilirliğine katkı sağladıklarını ifade eden Prof. Dr. Özav Uşak Üniversitesinin son yıllarda hem akademik hem de kalite çalışmalarıyla ön plana çıktığını belirterek Uşak Üniversitesinin ulusal ve uluslararası başarıları hakkında bilgi verdi.

Panelin moderatörlüğünü yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Çelen bugün gerçekleştirdikleri panelin amacının, endüstriyel kenevirin Uşak’taki geleceğini şekillendirmek ve sürdürülebilir kalkınma için yeni fırsatlar sunmak olduğunu söyleyerek endüstriyel kenevirin tarih boyunca birçok sektörde kullanıldığını ve günümüzde de öne çıkan bir tarım ürünü olma potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti.

Panelde; Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir ‘Uşak İli Tarım Sektörü’, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsa Telci ‘Kenevir Tarımı ve Ülke Ekonomisi İçin Önemi’ ve KenevirO A.Ş ve Uğur Balkuv Triko Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Balkuv ise ‘Endüstriyel Kenevir Sektöründe KenevirO A.Ş ve Çalışmalar’ başlıklı sunumlarını yaparak kenevir ve kullanım alanlarıyla ilgili bilgi verdiler.

Panelde kenevirin Türkiye’deki ekonomik önemi ve Uşak’taki tarım sektörüyle beraber endüstriyel kenevirin geniş yelpazedeki potansiyeli aktarılarak bu alandaki güncel gelişmeler ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Panel, soruların cevaplanması ve panelistlere teşekkür plaketlerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.