HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 10. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali Başladı
13 Aralık 2023, Çarşamba
10. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali Başladı

Uşak Üniversitesinin ev sahipliğinde Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın onursal başkanlığında Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Topluluğu tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivalinin açılış töreni Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Festival bu yıl 12-16 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Açılış törenine, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. Lütfi Özav, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Sinan Gürcüoğlu, fakültelerin dekanları, yüksekokulların müdürleri, davetliler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Festivalin açılışında yaptığı konuşmada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, “Uşak Üniversitesi olarak uluslararası tüm alanlarda bilim üretip eğitim veriyoruz. Uluslararası sıralamalarda her yıl daha üst sıralarda yer alıyoruz. Üniversite olarak tek görevimiz bilim üretmek değil. Üniversite olarak kültüre, sanata ve şehrin gelişimine katkıda bulunmak da görevlerimizden. Uşak Üniversitesi olarak gerçekleştirdiğimiz uluslararası kültür ve sanat faaliyetleriyle üniversitemizin ve şehrimizin marka değerine büyük katkılar sağlıyoruz. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali, Uşak’ın marka değeridir. Yaptığınız iş hem üniversitemiz hem şehrimiz hem de sinema sektörü için çok değerli. Bu yüzden emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Festival Başkanı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin yaptığı konuşmada festival hakkında bilgi verdi. Bu yıl 119 ülkeden toplam 3565 filmin 10. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivaline başvurduğunu belirten Prof. Dr. Sezgin konuşmasında şunları kaydetti: “Festivale bu yıl en fazla başvuru İran, ABD, Hindistan ve İspanya'dan oldu. Özel gösterimlerle beraber 36 ülkeden toplam 123 film izleyiciyle buluşacak. Bu filmlerin 2'sinin Dünya, 9'unun Asya, 37'sinin Türkiye olmak üzere toplam 48 eserin prömiyeri Uşak'ta, üniversitemizde yapılacak. Ulusal Öğrenci, Uluslararası ve Ulusal yarışmalarda toplam 25 dalda Kanatlı Denizatı Ödülü takdim edilecek. Bu bağlamda Türkiye'nin en kapsamlı sinema yarışmasına ev sahipliği yapıyoruz.”

Törene yolladığı video kaydıyla katılan Hollandalı sanatçı ve belgeselci Maartje Alders de 10. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali ile ilgili duygularını katılımcılarla paylaştı ve festivale destek veren herkese teşekkür etti.

Ulusal ve uluslararası sanatçıların katılacağı Uşak Kısa Film Festivalinde toplam 25 dalda Kanatlı Denizatı Ödülleri verilecek. Kapanış töreni 16 Aralık tarihinde Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Festival Takvimi