HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Cumhuriyetin 100. Yılına Mimari Bakış
12 Aralık 2023, Salı
Cumhuriyetin 100. Yılına Mimari Bakış

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında "Uşak Kentinde Cumhuriyetin Mekansal İzlerini Sürmek" isimli fotoğraf sergisi düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında açılan sergi 11-18 Aralık 2023 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Açılışını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Mimarlık ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Aşkın Öktem ve Prof. Dr. İncilay Yurdakul’ın yaptığı sergide Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyelerinin eserleri yer alıyor.

Uşak tarihinde ve sosyal hayatında önemli yere sahip olan yapıların fotoğraflarının yer aldığı sergide öğretim üyeleri Uşak kentinde yer alan cumhuriyet yapılarının yapıldığı yıllardaki mekânsal özellikleri ve mevcutta yer alan özelliklerini anlatan cephe, iç mekân, yapı elemanı detayları, kapı, pencere özellikleri gibi detayları yansıtıp farkındalık oluşturmayı hedeflemiş.

Serginin hazırlamasında emeği geçen akademisyenlere teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav; Cumhuriyetin 100. Yılının böyle özel, sanatsal ve kültürel etkinliklerle kutlanmasının önemini vurguladı.

Mimarlık ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Aşkın Öktem ise yaptığı konuşmada fakülte olarak Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarına kendi perspektiflerinden katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Sergide, Prof. Dr. İncilay Yurdakul; Uşak Tarihi Konakları ile Atatürk ve Etnoğrafya Müzesi, Doç. Dr. Çağlar Koşun; Kızılay Binası ve Cumhuriyet İlkokulu, Doç. Dr. Zuhal Özçetin; Atatürk ve Etnoğrafya Müzesi, Kent Tarihi Müzesi, Uşak Arkeoloji Müzesi, Dr. Öğr. Üyesi Suna Koşun; Ragıp Soysal Çocuk Kütüphanesi, 1 Eylül İlkokulu, Öğr. Gör. Dr. Ezgi Nizamoğlu; Meteoroloji Müdürlüğü, 23 Nisan Ortaokulu, Arş. Gör. Melike Kalkan; Belediye Binası, Orman İşletme Müdürlüğü ve Arş. Gör. Muhammed Cemil Doğan ise Hükümet Konağı, Ziraat Bankası binalarını ele aldı.