Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü Toplantısı Yapıldı
8 Aralık 2023, Cuma
Uşak Üniversitesi Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü Toplantısı Yapıldı

Uşak Üniversitesi Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü tarafından Mustafa Kemal Paşa Amfisinde Üniversitemiz bünyesinde yer alan bilimsel dergiler ile toplantı yapıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav’ın da katılımıyla gerçekleşen toplantıda Uşak Üniversitesi bünyesinde yayınlanan bilimsel dergilerin, bilimsel ve etik ilkelere bağlı ortak bir strateji kapsamında yayın kalitelerinin yükseltilmesi ve ulusal/uluslararası üst düzey indekslerce kabul görmeleri için yapılması gerekenler konuşuldu.

Baş editörler, editör yardımcıları ve alan editörleri gibi dergilerde görev alanların katıldığı toplantıda dergilerin organizasyon yapısındaki değişiklikler, dergilerin iç işleyiş süreçlerinin iyileştirilmesi, TR Dizin başvuru ve değerlendirme kriterlerine uygunluğu sağlamak için daha önce alınan kararlar çerçevesinde bugüne kadar yapılanlar ve tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için alınacak önlemler tartışıldı.