HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi, Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresine Ev Sahipliği Yaptı
29 Kasım 2023, Çarşamba
Uşak Üniversitesi, Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresine Ev Sahipliği Yaptı

ISPEC 13. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde yapıldı.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde 28 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen kongrenin açılışına Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Vali Yardımcısı Dr. Olgun Önder, Uşak İl Tarım Müdürü Serkan Bilir, TKDK Uşak İl Koordinatörü Hasan Duru, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Topraklarımızı çok iyi kullanmalıyız, onları korumak için elimizden geleni yapmalıyız”

Kongrenin açılışında konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü ve kongre onursal başkanı Prof. Dr. Ekrem Savaş, 13. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresine ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kongrenin önemine işaret eden Rektör Savaş, kongrede sunulacak bildirilerin tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanında gerçekleştirilecek bilimsel çalışmalara önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını belirterek “Uşak Üniversitesi olarak biz bir yandan eğitim öğretime önem verirken bir yandan bilimsel çalışmalara, bir yandan da yaptığımız çalışmalarla toplumsal katkı sunuyoruz. Bu konferanslar genç kuşaklarla tecrübeli akademisyenleri bir araya getiriyor ve verilen bilgilerle gençlerimizin ufku açılıyor. Sanayi bir toplumun gelişiminde önemli olsa da tarım olmadan sanayinin olmasın da anlamı yok. Son dönemde yaşanan savaşlar bunu bize çok iyi gösterdi. Topraklarımızı çok iyi kullanmalıyız, onları korumak için elimizden geleni yapmalıyız.  Yüksek teknolojiye dayalı tarım üretirken çevreyi kirletmekten kaçınmalıyız. Ev sahipliğini yapmaktan gurur duyduğumuz kongremizin; tarım alanında yapılan bilimsel çalışmaların paylaşılması, bilim insanlarının fikir alışverişine olanak sağlanması açısından ülkemiz ve dünya tarımına yararlı olmasını diliyorum. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

20 Ülkeden 304 Bildiri

Kongre düzenleme kurulu başkanı ve Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen, kongrede tarım alanının çok farklı kollarında güncel bilgilerin tartışılacağını ve yeni bilgilerin literatüre ekleneceğini aktardı.

Kongre başkanlarından Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşen Melda Çolak ise kongre hakkında bilgi vererek, iki gün sürecek kongrede 20 farklı ülkeden 140’tan fazla üniversite, enstitü ve özel sektörden toplamda 304 bildiri sunulduğunu belirtti.

Kongrede Uşak Vali Yardımcısı Dr. Olgun Önder, Uşak İl Tarım Müdürü Serkan Bilir, TKDK Uşak İl Koordinatörü Hasan Duru ve İKSAD Yayınevi Başkanı Sefa Salih Bildirici de birer konuşma yaparak kongrenin hayırlı olmasını dilediler.

Açılış konuşmalarının ardından Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Sezai Ercişli “Küresel Biyoçeşitlilik Kaybı: Etkenler ve Tarıma yansımaları” başlıklı açılış sunumunu yaptı. Prof. Dr. Ercişli yaptığı sunumda dünyadaki biyoçeşitlilik ve Türkiye’deki biyoçeşitliliğin korunması için yapılması gerekenleri anlattı.

Konuşmalardan sonra halk oyunları ekibi tarafından bir gösteri sunuldu ve plaket taktimi ile açılış töreni tamamlandı.

İki gün süren (28-29 Kasım 2023) ISPEC 13. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresinin 29 Kasım’daki bölümü çevrim içi olarak gerçekleşti.