HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Öğretmenler Günü, Uşak Üniversitesinde Kutlandı
24 Kasım 2023, Cuma
Öğretmenler Günü, Uşak Üniversitesinde Kutlandı

 

Uşak Üniversitesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Öğretmen Eğitimi” başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen törene, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. Lütfi Özav, Genel Sekreter Doç. Dr. Sinan Gürcüoğlu, Öğretmen Şair Osman Topçu’nun kızı ve torunu, il protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Savaş: “Bireylerin çağın gereklerine uygun bir eğitimle donatılması öğretmenlerimizin gayretleri sayesindedir.”

Konuşmasına başta üniversitemizin akademik personeli olmak üzere tüm eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak başlayan Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Bu özel gün, öğretmenlerimizin fedakarlıkları ve üstün çabalarına karşı vefa borcumuzu gösterdiğimiz gündür. Öğretmenler; bilgiyi üreten, aktaran ve geleceğe taşıyan eğitimciler olarak toplum için vazgeçilmez önemdeki bir mesleği icra ediyorsunuz. Bu anlamda, sadece bugün değil, her gün, öğrencilere rehberlik ederek, bilgiye açılan kapıları aralayarak, onlara ilham oluyorsunuz. Bir memleketin gelişip kalkınması, iyi bir eğitim almış, iyi bir şekilde yetişmiş insan gücüne sahip olmasına bağlıdır. Bireylerin çağın gereklerine uygun bir eğitimle donatılması öğretmenlerimizin gayretleri sayesindedir.” dedi.

“Unutmayınız ki öğretmenlik, sadece sınıf içindeki bir meslek değil” diyen Rektör Savaş sözlerini söyle sürdürdü: “Öğretmenlik aynı zamanda toplumun şekillenmesinde, bilgiye dayalı bir geleceğin inşasında kilit rol oynayan bir meslektir. Sizler, genç zihinlere ışık tutarak, onları geleceğin liderleri ve düşünürleri olarak yetiştirmekte büyük sorumluluk taşıyorsunuz.”

Prof. Dr. Ekrem Savaş konuşmasını başta görevi başında şehit olmuş eğitimciler olmak üzere, ahirete irtihal eden öğretmenleri rahmet ve minnetle anarak bitirdi.

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Çavaş yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin ülkenin gelişmesi ve kalkınması için önemine vurgu yaparak tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Panel öncesinde Uşak Belediyesi Akademi Uşak Orkestrasının Öğretmenler Gününe özel hazırlamış oldukları dinleti gerçekleştirildi.

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Öğretmen Eğitimi” Paneli

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. M. Akif Helvacı moderatörlüğünde gerçekleşen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Öğretmen Eğitimi” başlıklı panelde Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ergün “Cumhuriyetten Günümüze Öğretmen Yetiştirme”, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Lütfullah Türkmen “Eğitim Fakültemizin Dünü ve Bugünü” ve Uşak Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Sarı “Öğretmen Şair Osman Topçu’nun Şiirlerinde Öğretmen ve Öğrenci Sevgisi” başlıklı bir sunum yaptı.

Program bitiminde panelistlere plaket verildi.

“24 Kasım Öğretmenler Günü Mevlit Programı" gerçekleştirildi

Ayrıca Öğretmenler Günü kapsamında Uşak Üniversitesi İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kıraat ve Musiki Öğrenci Topluluğu tarafından, ahirete irtihal etmiş öğretmenleri yad etmek için "24 Kasım Öğretmenler Günü’’ mevlit programı gerçekleştirildi. İslami İlimler Fakültesi bahçesinde yer alan Üniversite Camiinde düzenlenen mevlitte ahirete irtihal eden öğretmenlerimiz ve görevi başında şehit düşmüş öğretmenlerimiz için dualar edildi. Programa akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.