HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, “Erasmus+ Yükseköğretim KA131 Hareketlilik Proje Yönetimi Toplantısı”na Katıldı
23 Kasım 2023, Perşembe
Rektör Savaş, “Erasmus+ Yükseköğretim KA131 Hareketlilik Proje Yönetimi Toplantısı”na Katıldı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Erasmus Ofisi, 21-22 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen “Erasmus+ Yükseköğretim KA131 Hareketlilik Proje Yönetimi Toplantısı”na katıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) ev sahipliğinde gerçekleşen “Erasmus+ Yükseköğretim KA131 Hareketlilik Proje Yönetimi Toplantısı”nda 2023 yılına dair yıl sonu değerlendirmesinin yanı sıra, Erasmus+ Programının 2021 - 2027 döneminde programa dahil edilen yeni faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Ulusal Ajans Yüksek Öğretim Koordinatörü Hür Güldü ile üniversitelerinin Erasmus koordinatörleri, temsilcileri ve akademik personel yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Uşak Üniversitesi olarak alanında yetkin, dünyadaki emsalleriyle yarışabilir, vizyonu geniş, ülkesine faydalı bireyler yetiştirmek için çalışırken akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin dünyayı daha yakından tanıyıp gelişmeleri yerinde görmeleri çok önemli. Her yıl düzenlediğimiz Uluslararası Hafta başta olmak üzere uluslararası işbirliklerimizi geliştirmek için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Yükseköğretimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA131) Proje Yönetimi Toplantısı’nda bu açıdan üniversitemiz için çok kıymetli. Bu toplantıda kurumlararası bilgi paylaşımının yanında Erasmus hareketlilik faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülebilmesi, kaynakların etkin kullanımı ve mevcut sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunduk.” dedi.

Ulusal Ajans Yüksek Öğretim Koordinatörü Güldü’den hibe artışı müjdesi

“2023 Yılı Değerlendirmesi ve Güncel Gelişmeler” konulu bir sunum yapan Ulusal Ajans Yüksek Öğretim Koordinatörü Hür Güldü, 2023 Yılına dair Erasmus+ hareketliliklerini değerlendirerek, veriler paylaştı. Güncel gelişmeler ve yenilikler hakkında bilgiler aktaran Güldü, 2024 yılına dair yapılması planlanan değişiklikleri anlattı: “2024 yılında toplam dağıtılacak hibede artış söz konusu olacak. Elbette bu artış 2 katı gibi bir talebi karşılamaya yetmeyecek. Bir artış söz konusu olacak. Bizde bur artışı yeni yeni değişkenlerle dağıtım algoritmamıza ekleyeceğimiz değişkenlerle kendilerini daha iyiye götürmeye çalışacağız. Bunlardan bir tanesi akademik tanınma ile ilgili veri olacak. Bir tanesi imkanları kısıtlı katılımcıların katılımı ile ilgili bir veri olacak. Katılımcı anketinin yüksekliği ya da Türkiye ortalamasına göre üniversitenin bulunduğu yere göre tespit edilmiş standart sapma ile hesaplanacak bir veri olacak. 2024 yılında dağıtım algoritmamızı biraz daha zenginleştireceğiz. Bireysel destek hibe miktarlarında bir artış öngörülüyor.”

Rektör Savaş, “Erasmus+ Yükseköğretim KA131 Hareketlilik Proje Yönetimi Toplantısı” öncesi, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti.