HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / DTS Tasarım Merkezi Söyleşileri Devam Ediyor
17 Kasım 2023, Cuma
DTS Tasarım Merkezi Söyleşileri Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, 15 Kasım 2023 tarihinde, DTS Söyleşileri kapsamında Türkiye’nin önde gelen moda tasarımcılarından Arzu Kaprol’u ağırladı.

Uşak Üniversitesi YouTube kanalından canlı yayınlanan ve moderatörlüğünü DTS Merkez Müdürü Doç. Dr. Eren Öner ve Tekstil biriminden Öğr. Gör.  Neslihan Öpöz Vural’ın üstlendiği söyleşide Arzu Kaprol, “Gelecek Yüzyılda Tasarımcının Rolü ve Yeniden Tanımlanan Moda Felsefesi” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Kendini ‘İnsan İnovasyon Tasarımcısı’ olarak tanımlayan Kaprol söyleşide; tasarım ve tasarımcıya olan bakış açısını, inovasyon algısını, moda ve teknoloji ilişkisindeki etkileşimi, markasına ait değerleri kavramsal düşünce sistemleri üzerinden anlattı. İçinde inovasyon olmayan hiçbir sistemin bundan sonra var olamayacağını belirten Kaprol, sektördeki rolünün de bu tanımlamayla sistemdeki inovasyona katkı sağlayacak bir perspektifte olduğunu belirtti.

Kaprol, tüketim ve üretime dair sorgulamalarla türetici olmaya dair yeni bir düşünce yapısı önerdiği konuşmasında alana dair sürdürebilirlik algısını kapsamlı şekilde açıkladı.

Tekstil sektörü ve moda felsefelerine dair paylaştığı düşünceleri ile Kaprol, hem tekstil tasarım mesleği içinde yer alan hem de tasarımcı adayı olan geniş izleyici kitlesi için önemli bakış açıları sundu.

Söyleşi Arzu Kaprol’un soruları cevaplamasının ardından sona erdi.